Kenapa Kau Menulis Blog?

Salam sejahtera buat semua.

menulis blog

Soalan ini sebenarnya diajukan oleh rakan sekumpulan dalam projek ETP, yang mana mereka ini sangatlah bijak dalam mencari peluang memerli saya dengan gelaran beliamuda.

Sebaik sahaja soalan ini diajukan, saya mula ligat berfikir. Kenapa ya? Belum sempat ayat jawapan spontan terkeluar, seorang lagi rakan sekumpulan yang juga sangatlah suka mengenakan orang lain, Kuyam, menjawab dengan selambanya, “Untuk seseorang.”

Sebelum saya mengulas lanjut hal ni (sebagai jawapan kepada soalan ini), apa pula sebab anda berblog? Suka-suka? Atau terikut dengan trend semasa, terutamanya selepas blogger terkenal seperti Redmummy masuk paper tempoh hari?

beliamuda: Sneak peek untuk jawapan di atas ada dalam tagline beliamuda {dot} com dan dijelaskan secara ringkas dalam Mengenai Penulis.

21 thoughts on “Kenapa Kau Menulis Blog?

  1. Dulu masa aku guna blogspot, aku tak rasa puas. Aku teringin nk ada blog sendiri yang guna .com. Aku suka share info2 dgn orang lain. Masa gn blogspot agak terbatasla sbb blog tu personal so kalau aku tulis tips2 psl spm ke apa, sape je pn akan baca kan. Tp skg seronok berblogging dan yg paling best aku ramai gile dapat kawan blogger skg. 🙂
    .-= Amir´s last blog ..Jenazah Achik Spin Selamat Dikebumikan =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge