Ucapan Selamat Hari Guru 2011

Salam sejahtera buat semua.

Ucapan Selamat Hari Guru

Siapa dalam gambar di atas? Hensem tak? Hehe. Itulah dia Ketua Pengawas Sekolah Kebangsaan Bekelam, Muhammad Syafiq. Err, adik bongsu saya la ni. Gambar khas di atas diambil untuk buat ucapan selamat Hari Guru 2011 kepada para cikgu di sekolah dia.

Sebelum kita pergi lebih jauh, suka saya ingatkan tema sambutan Hari Guru 2011 ialah Guru Penjana Transformasi Negara. Sambutan tahun ini adalah yang ke-40 dan sambutan peringkat kebangsaan akan diadakan di Kuching.

Sambutan Hari Guru pada 16 Mei 2011

Esok, 16 Mei 2011, sambutan Hari Guru 2011 akan berlangsung di seluruh negara (di sekolah-sekolah). Perancangan awal, saya bercadang untuk mengajak rakan-rakan ke MRSM Pengkalan Chepa bagi bertemu dengan cikgu-cikgu. Harapnya, apa yang dirancangkan kali ni dapat dilaksanakan. Kali terakhir menjejak kaki ke sana pun pada sambutan Hari Raya Aidilfitri 2009.

Kalau sambutan Hari Guru turut diadakan esok di MRSM PC, dapat la tengok para guru menyanyikan lagu Kami Guru Malaysia. Bertahun-tahun dengar sejak dari zaman sekolah rendah, memang dah hafal pun lagu ni. Boleh la turut ikut serta nyanyi masa tu.

Ucapan Selamat Hari Guru

Mana la tahu kan kalau esok tiba-tiba plan awal tak dapat dilaksanakan, saya mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan selamat Hari Guru terutama kepada para guru yang pernah mengajar saya di Sekolah Kebangsaan Jelawat (1996-2001), Sekolah Menengah Kebangsaan Jelawat (2002), MRSM Transkrian (2002-2004) dan MRSM PC (2005-2006). Terima kasih buat cikgu-cikgu semua yang telah mendidik saya. Saya tahu, ada cikgu saya yang akan membaca ucapan saya ni.

Tidak lupa juga minta maaf buat Cikgu Awang yang seingat saya adalah benda paling jahat pernah saya terbuat kepada cikgu. Err, tak sengaja pun buat benda tu sebenarnya. Semoga para guru gembira dengan kejutan yang bakal diumumkan oleh Menteri Pelajaran esok.

beliamuda: Selamat Hari Guru untuk para guru di seluruh Malaysia amnya. Adakah anda telah menyampaikan ucapan selamat Hari Guru buat cikgu anda?

5 thoughts on “Ucapan Selamat Hari Guru 2011

  1. Pingback: Kad Ucapan Khas Hari Guru 2011 | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge