Pelan Xpax Baru (X2) Pada Kadar Murah, Panggilan 28 sen per 10 minit

Salam sejahtera buat semua.

Pelan X2 vs. Telco lain

Sekali dengan pelancaran Celcom Kolony yang dikaitkan dengan gimik promosi mesej infeksi semalam, Celcom turut memperkenalkan pelan baru Xpax (baca: New Xpax) yang juga dipanggil sebagai X2 (nama macam henset Nokia X2. >_<).

Pelan X2 ni boleh digunakan mulai 8 April 2011 sebagai salah satu alternatif baru kepada pelan sedia ada Celcom yang lain seperti Xpax, OUX, SOX, Blue dan Sukses.

Korang boleh tengok perbandingan kadar caj dengan telco lain (DiGi dan Maxis) dalam gambar di atas dan perbandingan pelan X2 dengan pelan Xpax yang terdahulu dalam gambar di bawah.

New Xpax (X2) PlanHalaman Xpax New (X2)

Pasti ada yang teruja dengan kadar caj panggilan 28 sen untuk 10 minit yang dikenakan dalam pelan Xpax New ni. Murah amat la tu berbanding dengan pelan lama.

Tapi saya sedikit skeptikal dengan kadar baru yang dikenakan dan telah melakukan sedikit analisa sebelum membuat keputusan sama ada perlu beralih kepada pelan baru X2 atau tidak (sekarang saya menggunakan pelan UOX).

Analisa tersebut akan saya kongsikan kemudian dalam entri seterusnya. > Analisa Mengenai Pelan Baru Xpax (X2) – Perbandingan

beliamuda: Pasti terdetik niat nak tukar ke pelan baru ni kan?

38 thoughts on “Pelan Xpax Baru (X2) Pada Kadar Murah, Panggilan 28 sen per 10 minit

  1. korang jgn terpedaya ngn benda alah new xpax ni… pandai celcom nk untung… memang la murah kn 28sen 10 minit.. tp ada bnda yg perlu korang taw… kalu ko kol nom celcom xsmpi 1minit pn yg 28 sen 2 akan ditolak.. maksudnya kowang kena ckp smpi 10minit jg.. kalu x rugi je.. ckp kejap da tolak 28sen.. lg 1 voice mel pn dia tolak 28sen jg… so mcm rugi je.,… da la nk tkr plan ni kna caj 5 rngit,,, pandai celcom nk kaya

    • ek eleh, kecoh ar..
      anda suka maxis, teruskan guna maxis, itu kan hak anda.

      dalam setiap kelebihan pasti ada kekurangan, kena pikir sikit.

      contohnya macam internet berkelajuan tinggi macam Yes 4G, ade Quota, tapi streamyx xde Quota, cuma speed slow sikit.

      Mana ada semuanya sempurna.

  2. aq pkai upax valid sampai umo 25tahun, klo aq tuka x2 ni berbaloi ke x? x2 ni tempoh valid die mcm mne?

      • that the intelligence were down right forgeries (Niger Documents). So stop with the bull Robert. The proof that the Feith, Cambone, Cheney, Libby, Wolfowitz, Rumsfeld, Rice, etc are all war criminals responsible for those hundreds of thousands of deaths is out there. Instead of prosecuting US war criminals our MSM just recycles them on .

  3. Pingback: Analisa dan Perbandingan Pelan Baru Xpax (X2), Berbaloikah Beralih Pelan? | beliamuda {dot} com

  4. Pingback: Cukai Perkhidmatan 6% Untuk Pengguna Talian Prabayar Mudah Alih | beliamuda {dot} com

  5. Pingback: Cukai Perkhidmatan 6% Untuk Pengguna Talian Prabayar Mudah Alih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge