Aku Yang Terasa Hot Edisi Teruna Sebab Bumi Yang Panas dan Kegersangan

Salam sejahtera buat semua.

panas terik

Ok, aku memang terasa sedikit hot sekarang. Tapi tiada maknanya terasa hot seperti sekarang ni. Hot sebab keadaan sekarang la yang membuatkan aku jadi hot. Kalau sampai bumi pun boleh jadi gersang sebab aura hot ni, manusia-manusia yang berada di atas muka bumi ni lagi la akan terasa hotnya.

Walau aku terasa hot, aku tetap tak dapat nak letak gambar yang hot kat sini. Kuyam boleh la letak. Kalau aku letak, nanti ada yang jelas, baik daripada spesies yang sama, mahupun spesies yang berbeza. ~_~

Cerita sama je dengan apa yang telah ditulis oleh Kuyam, cuma keadaan berbeza sikit. Memang sungguh tak boleh blah bila elektrik putus waktu tengah hari yang keadaannya sedang panas terik. Kena pulak masa tu aku baru nak baring-baring.

Laptop pula terpasang dengan hangatnya tanpa memasang bateri. Dah la dah tua laptop tu. Sekali elektrik putus, laptop terpadam dan kipas berhenti berpusing, maka jadinya keadaan panas yang amat. Terpaksalah peluh bekerja lebih hari tu.

Dr Martin Atkins

Dalam kepala otak aku dah terfikir, apa kes Gas District Cooling (GDC) ni buat hal waktu-waktu macam ni. Aku dapat tahu yang blok akademik lagi la parah sebab elektrik putus sampai pukul 5. Kena pulak ada lecturer jemputan, Dr Martin Atkins ada kat situ. Masa aku jumpa dia untuk adjuct lecture, habis basah lencun kemeja dia. Nasib baik dia memang orang yang kerja dengan Petronas (ok, aku tak tahu apa kaitannya).

beliamuda: [1] Kuyam, nanti belanja la aiskrim. Layan je makan aiskrim masa hot macam ni. Rasanya projek heater kita tu boleh je guna sumber kepanasan daripada alam sekitar. Huhu. Dah tak perlu tambah circuit. [2] GDC adalah sistem yang digunakan untuk menjana elektrik dan sistem penyejukan di UTP.

Comments

38 responses to “Aku Yang Terasa Hot Edisi Teruna Sebab Bumi Yang Panas dan Kegersangan”

  1. eyriqazz Avatar

    memang musim kemarau skangni..hujan pun turun sekali sekala….fuhh,panass..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Bloggers Gathering | Pengalaman Paintball Yang Mengujakan =-.

  2. x-po Avatar

    jom gi berendam dale besen…sedak..hahha
    .-= x-po´s last blog ..TAK MELUAT KE DENGAN JURUJUAL JALANAN? =-.

    1. beliamuda Avatar

      @x-po, takdop besen hok muat. ngeh3~

  3. ikin Avatar

    lorh..td hajat nak cukupkan 50 comment untuk bulan ni..sekarang dah 1 mac~ :p btw, ni yang ke 50.

    1. beliamuda Avatar

      @ikin, huhu. tak sempat.

  4. denaihati Avatar

    Semua tu ujian Allah. Sabar jelah bebanyak
    .-= denaihati´s last blog ..Tips untuk meningkatkan Page Rank blog ANDA. =-.

  5. imran Avatar

    Musim panas sekarang ini. Anak-anak saya semuanya demam…

    1. beliamuda Avatar

      @imran, dah sembuh ke belum?

      1. imran Avatar

        @beliamuda, alhamdulillah semuanya dah sihat seperti sediakala

  6. fiezaradzi Avatar

    memang makin panas le skg ni.. huhu.. leh pening kpla lau time lunch tu..
    .-= fiezaradzi´s last blog ..Ke Mana Menghilang? =-.

  7. eyriqazz Avatar

    update2,,…hik3…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Astro B.yond dan 32" LG HDTV =-.

    1. beliamuda Avatar

      @eyriqazz, yeay, dah update~

  8. Abu Hensem Avatar

    Itu gambar abu hensem 2
    .-= Abu Hensem´s last blog ..Promo KS-2 =-.

    1. beliamuda Avatar

      @Abu Hensem, haha. perasan pon ko eh.

  9. Motivasi Kerja Avatar

    Salam Belia. Bila baca sampai habis baru faham apa yang hot tu. Ingatkan hot sebab musim panas. Rupanya sebab aircond tak berfungsi. Memang hot luar dan dalam lah kalau macam tu.

  10. miss sunshine Avatar

    teringat time dgr lcture prof martin tbe2 dia igt nifi ade soalan. chuak nifi jap time tuh. hahahaha~

    1. beliamuda Avatar

      @miss sunshine, haha. kebetulan tangan sedikit terangkat. bukan angkat tinggi pun.

      ada gaya cuak ke time tu? >_<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge