Hidup Berani Untuk Gagal – Keadaan Terkini

Salam sejahtera buat semua.

Battle of Hidup Berani Untuk Gagal

Wah, memang dahsyat jugaklah sambutan contest Hidup Berani Untuk Gagal anjuran Denaihati ni. Jumlah peserta telah melepasi 100 orang. Apa kurangnya, promosi daripada peserta sedia ada sedikit sebanyak membantuk menyebarkan tentang contest ini.

Dengan nilai hadiah ditawarkan berjumlah lebih RM3750, siapa yang tidak mahu kan? Hadiah untuk lima blog tertinggi ialah RM500, sementara lima blog seterusnya ditawarkan hadiah RM250.

Apa yang menarik dalam peraduan ini ialah ranking blog peserta sentiasa berubah. Tambahan lagi, tarikh tamat contest ini masih lagi belum diumumkan. Entah bila, saya pun tak tahu. Kalau En. Denaihati sudi beritahu, kami sebagai peserta ni, nak tahu juga. Hehe.

Menjadikan contest ini lebih menarik, enjin carian awal yang dicadangkan telah ditukar daripada google.com.my kepada google.com. Banyak kesannya kepada kedudukan blog peserta. Ada seorang blogger mengatakan blog yang dihoskan di US dan blog di platform blogspot mempunyai kelebihan dalam contest ini.

Tercabarlah juga sebahagian peserta yang guna hosting sendiri dan dihoskan di Malaysia. Inilah yang menjadikan contest ini lebih menarik. Kalau disemak di enjin carian, beliamuda {dot} com lebih berpeluang kalau di google.com.my manakala kedudukan agak jauh terbelakang di google.com dan ada blog di blogspot yang memotong.

Jadi, kepada yang belum masuk lagi dan rasa macam nak masuk, jangan lupa join sekali. Boleh semak tentang contest ini di entri Hidup Berani Untuk Gagal.

beliamuda: Inilah masa yang sesuai nak menajamkan skill berbaik-baik dengan Google. Ngeh3.

14 thoughts on “Hidup Berani Untuk Gagal – Keadaan Terkini

    • @hazwan, memang pon. persaingan bukan setakat dalam negara je, dah sampai luar negara, sebab ada yg submit link ke laman-laman social macam digg, yahoo buzz n etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge