Kerana Anda Adalah Seorang Muslim

Salam sejahtera buat semua.

Islam

Tekanan terhadap masyrakat yang beragama Islam semakin memuncak, terutama selepas peristiwa 11 September 2001 (9/11). Islamofobia timbul dengan mendadak di celah-celah kehidupan masyarakat Barat. Yang menjadi mangsa secara nyata adalah orang Muslim yang hidup minoriti dan negara Muslim majoriti seperti Palestin, Iraq dan Afghanistan.

Semua ini hanya kerana anda adalah seorang Muslim. Seorang penganut agama Islam. Oleh sebab itu, banyak perkara yang didiskriminasikan dan dihalang untuk diamalkan.

Jika diamalkan, mudah sahaja gelaran pengganas dilabel tanpa bertangguh. Kebebasan bersuara pun telah disalahertikan apabila ianya berkaitan dengan Islam.

Animasi di bawah membawa persoalan diskriminasi terhadap seorang Muslim, hanya kerana anda membawa Islam dalam kehidupan anda.

Sumber: Nayzak’s Deviantart

beliamuda: Kita masih beruntung untuk berada dalam kalangan masyrakat Islam majoriti, tapi kita semakin kehilangan kekuatan dan menjadi semakin lemah. Saya noktahkan di sini untuk difikirkan.

14 thoughts on “Kerana Anda Adalah Seorang Muslim

  1. Betul. walaupun majoriti kita Islam, tp kita still lemah. dan kalau tak tingkatkn iman setiap individu, akan lebih parah.

    dan jgn lupa juga utk saudara seislam di seluruh dunia.Jgn sebab kt malaysia kita tak ditindas,kita lupa yg di negara lain.

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge