Apa Yang Korang Buat Di Musim Cuti?

Salam sejahtera buat semua.

Sejak cuti semester aku dah nak masuk tiga minggu ni, tak banyak lagi yang aku dah buat. Sejujurnya, ni lah semester terakhir yang ada cuti panjang sebelum cuti sem depan bakal dipenuhi dengan Latihan Industri (LI) atau bahasa omputihnya, Industrial Training atau lagi ringkas dipanggil Internship (Intern).

Continue reading

Siaran RTM Semasa Cuti Persekolahan

Salam sejahtera buat semua.

Siaran RTM

Sejak menjejak kaki ke rumah pada pagi Hari Raya Aidiladha tempoh hari, tak berkesempatan sangat nak tulis pasal diri sendiri dalam blog ni. Kebetulan pula dengan kesibukan pada hari raya, maklumlah hari raya haji kan empat hari?

Tidak banyak yang dilakukan berbanding rakan-rakan lain yang tidak dapat pulang selepas paper terakhir tempoh hari sebab terpaksa ke program OBS anjuran PETRONAS, ada juga yang telah terbang ke Brunei untuk program Rakan Muda, dan ada juga yang bertugas di Kuala Kangsar untuk Perhimpunan Perwakilan Nasional JIM 2009.

Continue reading

Selamat Hari Raya Aidiladha

Salam sejahtera buat semua.

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pengunjung beliamuda {dot} com dan umat Islam di seluruh dunia (yang faham apa yang ditulis ni). Semoga Allah memilih kita untuk mengikut jejak Nabi Ibrahim A.S. dan keluarganya yang sanggup berkorban apa sahaja untuk Allah tercinta.