Temuduga Krew Kabin MAS (Mac/April/Mei 2011)

Salam sejahtera buat semua.

MAS

Untuk memenuhi keperluan tenaga kerja bagi mengisi kekosongan pekerja yang telah meninggalkan syarikat dan juga untuk memastikan kakitangan yang mencukupi bagi operasi penerbangan dan ketibaan pesawat baru dengan itu  syarikat akan mengadakan pengambilan baru seperti berikut:-

Sertai Kakitangan Kabin Terbaik Di Dunia

Jika anda suka mengembara dan bermimpi untuk menikmatinya, sertai MAS sebagai Pegawai Penerbangan atau Pramugara & Pramugari. Kami menawarkan pakej gaji yang menarik dengan faedah, faedah kesihatan dan lain-lain.

Kami menawarkan pakej gaji yang menarik beserta elaun, kemudahan perjalanan, perubatan dan lain-lain.

Kelayakan:

  • Warganegara Malaysia berumur antara 18 hingga 30 tahun semasa tarikh temuduga.
  • Minimum SPM atau kelulusan yang setaraf dengannya yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta lulus dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, matematik dan 3 subjek lain yang diambil dalam satu peperiksaan.
  • Fasih bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Penguasaan bahasa lain adalah satu kelebihan.
  • Sihat tubuh badan dengan penglihatan baik dan tidak rabun warna.
  • Ketinggian minimum 165sm (lelaki) dan 157sm (wanita) dengan berat badan yang seimbang.
  • Memiliki personaliti dan penampilan yang menarik dan bermotivasi tingging ke arah kecemerlangan di dalam
    khidmat pelanggan.

Jika anda memenuhi kelayakan di atas, sila hadir ke sesi TEMUDUGA TERBUKA KAKITANGAN KABIN KAMI seperti berikut:-

Kawasan Tempat Tarikh Kategori
Kuala Lumpur MALAYSIA AIRLINES ACADEMY
No. 2 Jalan SS7/13,Kelana Jaya, Selangor
26 Mac 2011 (Sabtu) Pramugara

dan

Pramugari

Johor THE PUTERI PACIFIC
Jalan Abdullah IbrahimP.O.Box 29380730 Johor Bahru
09 April 2011 (Sabtu)
Kota Kinabalu THE PACIFIC SUTERASUTERA HARBOUR RESORT
1 Sutera Harbour Boulevard
Sutera Harbour
88100 Kota Kinabalu, Sabah
23 April 2011 (Sabtu)
Sarawak PULLMAN KUCHING
No. 1A, Jalan Mathies
93100 Kuching, Sarawak
07 Mei 2011 (Sabtu)
Pulau Pinang
CITITEL
No. 66 Jalan Penang
10000 Penang
21 Mei 2011 (Sabtu)

Sila bawa bersama surat permohonan, resume, sijil-sijil akademik asal serta salinan  yang disahkan, kad pengenalan dan gambar terbaru berukuran pasport (tidak akan dikembalikan).

Calon-calon dinasihatkan berpakaian kemas (kemeja-t, selipar dan seluar jeans tidak dibenarkan sama sekali). Calon-calon wanita digalakkan memakai kebaya.

Calon yang berjaya dikehendaki menandatangani Perjanjian Ikat Jamin Latihan. Pengambilan berdasarkan kontrak selama 5 tahun.

Proses temuduga ini dijangka akan mengambil masa yang panjang. Oleh itu anda dinasihatkan bersedia untuk berada dilokasi temuduga sepanjang tempoh tersebut.

59 thoughts on “Temuduga Krew Kabin MAS (Mac/April/Mei 2011)

  1. saya tinggal di sepang..temuduga dah terlpas…
    jdi cm mnew carenye yek…bole trus ke KLIA atau pun sbaliknye
    saya lepasan SPM 2010…dan berkelayakan
    =D

  2. bulan june ade kew interview…. bab sya kat sabah… tlpas hari tuh nak p interview kat sutra habour… p sye mnat sgt2 nak jdi stewardess..

  3. 1.KELAYAKAN MMG GUNA SPM JEW KE???
    2.CAM KELAYAKAN SPM TU X BRAPE STRONG CM NER?? LEH AK SUPPORT DGN CERT OR DIP YANG ADER???

  4. hi hello guys. btwy, i really interested to be a stewardness! but, for sure la kn, kt ipoh ta d senaraikn tmpt di temuduga ke ? cause on that day last interview kt penang, ad hal laen yg ta dpt d elakkan . hurm, what say u ?

      • @beliamuda, btwy perkare2 yg dah trtulis prlu di bawa brsame tu, is that all ? well, hope u free at this time . 9pm , today.so tht myb i bole straight tny pape kt u . thanks .

          • @beliamuda, hurm , so sad . second interview dont get it and i never thought got empat peringkat interview . ohmy. tapela kan , at least i da try yg the best right .

          • @azie loyll., oh, ada empat peringkat rupanya. well, mereka nak pilih daripada ramai kan, mesti la persaingan tinggi. tak nak kongsi penglaman dengan kami semua ke?

          • @beliamuda, well i replying ur text wall to wall. if nk reply, dkt situ pon tape .

  5. im going to penang for the interview of stewardess !2 weeks coming up so0n ! goood luck to me and thanks to you BELIAMUDA .

  6. nak tanye,tmuduga ni akn di adakan di pantai timur tak?sebb sy dari pantai tmur..so agak jauh..kalau ada,bulan bila ya?

  7. En Beliamuda, interview di negeri pantai timur (kelantan, terengganu & pahang) bila ye? selepas penang, lokasi interview yg terbaru awak tahu tak?

  8. well, for sure i’ll share that experiences. if u guys nk tahu , ambil number sje it takes 4 hour u know. klu ta silap i, got more than 600 ‘HUMANS BEING’ wanna get for the interview. and most hilarious is mase tu girls yg mane pkai heels yg tggi2 seems like 3 or 4 or 5 incies including me smpai bkak ksut tu kt situ jgak. omg! ade yg da sparepart slipar pon u know. blablabla~ da ambil number smue kne tggu gliran lgi. ukur tggi n tell u guys wht, care ukur tggi dorg ta same as usual, dorg ambil 2 inci sket nk ukur tggi k. if skrg tggi u 165, kt sane it will be 163 something like tht, according to la. so rase2 la bukan nk bg u guys kcewe or wht tp this is real, guys yg 157cm sharp! , korg kne up kan sket ktggian korg dr ktggian 2. bcoz rase2nye korg mcm 20% je. well well in short n most importntly is u guys must be strong, tabah, sabaar n paling sangt lebih penting dont giveup earlier n confident! bcoz truthly , ad jgk yg giveup coz ta tahan tggu gliran. tell u wht, mmg mgambil mase yg lame. time i hri tu, 11pm bru hbis. bygkan dr 8.30 pg. so good luck to u guys selpas nie !

    • @azie loyll., i nk tnye, time u pg tu u bwk resume x?kalu xde experiences keje, wajib ke wt resume?walaupun sume details da msukkn kt dlm application form? tlg reply ek..i nk tau sgt2 ni..byk yg i nk tau.. nt u email kt i bleh? hope u bg feedback..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge