Kebenaran Kempen CPC Nuffnang Paling Mahal

Salam sejahtera buat semua.

kempen nuffnang termahal
klik untuk tumbesaran sihat sejahtera

Sebut pasal Nuffnang, semua berebut nak tahu kan? Mesti la kan, semua sayang sama Nuffnang. Dapat klik-klik untuk Nuffnang, mesti suka. Kali ini, saya nak merungkai kebenaran di sebalik “Kempen CPC Nuffnang Paling Mahal”.

Malam selepas entri itu disiarkan, saya dapat satu ilham untuk bertanya kepada pihak Nuffnang sendiri. Namun, pembaca-pembaca blog ini merangkak rakan blogger nyata lebih pantas.

X-po contohnya telah memberikan pencerahan tentang kebenaran di sebalik nilai pendapatan untuk kempen CPC tersebut.

nuffnang x-po
klik untuk tumbesaran sihat sejahtera

Ini adalah emel yang dibalas oleh Nuffnang;

Generally the payout for CPC campaigns are RM0.25/click for Glitterati members and RM0.15/click for Ordinary members. Thus you can actually find out how many clicks you’ve generated from the amount you earn from a CPC campaign.

Kalau dapat jumlah klik yang sama untuk iklan Innity, memang beraya sakan la. ^_^

Habis persoalan pertama, kita maju ke persoalan kedua berkenaan hal bolehkah menunjukkan jumlah pendapatan kita melalui Nuffnang. Soalan ini turut dijawab oleh pihak Nuffnang selepas saya mengajukan pertanyaan kepada mereka. Rujuk di bawah;

Revealing your earnings is generally not advisable as it may be seen as boastful and it might even cause inconvenience to yourself in the long run. However, Nuffnang does not interfere in your decision to do so if you wish to.

Jadi, kalau rasa nak tunjuk, silakan. Kalau tak nak tunjuk, simpan buat tatapan sendiri. Kalau anda rasa ianya boleh menjadi testimoni kepada pengiklan untuk membuktikan orang akan klik iklan di blog anda, silakan.

Tambahan lagi daripada Nuffnang;

We’re not quite sure what you mean from your last question. Can we trouble you to rephrase?

Yang ni lawak. Saya tersilap membalas emel orang lain kepada Nuffnang. Sudahnya, saya ingatkan kenapa la orang tu tak balas emel saya semula. Rupa-rupanya sebab ni. Anda tahu siapa anda~ 🙂

beliamuda: Nota Terma khas untuk rakan-rakan yang tidak faham apa yang saya tulis. CPC dan CPDC tak sama ya. 😛

Nota Terma:

Nuffnang – Penyedia perkhidmatan iklan untuk blog.

CPCCost Per Click, jenis iklan yang hanya bernilai jika ianya diklik. Tanpa klik, tiada apa-apa yang anda akan dapat (merujuk kepada blogger).

Glitterati – Status ekslusif kepada Nuffnangers yang hanya menggunakan Nuffnang di blog mereka. Berpeluang menggunakan Innit Nuffnang untuk ping entri.

CPDCChemical Process and Dynamic Control

40 thoughts on “Kebenaran Kempen CPC Nuffnang Paling Mahal

    • @jieda, untuk kempen CPC ni, bergantung kepada orang yang klik. Untuk CPM je yang bergantung kepada jumlah trafik.

      kalau nak klik iklan di blog sendiri tu, boleh je rasanya, cuma pastikan klik tu adalah klik yang memang betul2 anda mahu klik sebab nak tahu, bukan untuk tambahkan earning.

    • @tam, tengok juga nature nak klik iklan tu. kalau nak klik sebab memang berminat nak tahu, dibolehkan. Tapi kalau klik dengan niat nak tambah earning, sama sekali tak patut diamalkan.

  1. Pingback: Sekali Lagi Mendapat Pendapatan Terumpuk Daripada Nuffnang | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge