Tarikh Semakan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011

Salam sejahtera buat semua.

[Terbaru: Semakan Keputusan Kemasukan Matrikulasi Sesi 2010/2011]

Tarikh untuk semakan Permohonan Kemasukan Ke Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia Sesi 2010/ 2011 akan mula dibuka mulai 8 Februari sehingga 19 Februari.

Semakan ini terbuka kepada semua pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang telah membuat permohonan program matrikulasi sama ada dengan mengisi borang OMR atau melalui Internet.

Menurut Kementerian Pelajaran, dengan semakan ini pelajar akan boleh membuat semakan untuk pilihan kolej dan pembetulan bagi alamat, nombor telefon serta e-mel. Selain daripada itu, tiada pembetulan lain yang boleh dilakukan. Pelajar hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan dan angka giliran untuk membuat pindaan (tiada masalah jika terlupa nombor pin yang dibeli sebelum ini).

Segala semakan, pembetulan dan pindaan boleh dilakukan dengan melayari laman web, www.moe.gov.my dan terus ke pautan prauniversiti dan seterusnya ke Semakan Permohonan Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran sesi 2010/2011 (pautan akan diberikan dalam entri seterusnya apabila ianya dibuka).

Talian bantuan Bahagian Matrikulasi iaitu 03-88844100 boleh dihubungi mulai tarikh yang sama dari jam 8.30 pagi hingga 4 petang (hari bekerja sahaja).

35 thoughts on “Tarikh Semakan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011

 1. Pingback: Semakan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011 | beliamuda {dot} com

 2. jomla msuk mtrx perlis…mmg tip-top la dye pnye facilities compare to matrix lain…seriusly i ckp.i ex-kmp..klu mtrx melaka,n9,agak lama ckit r fcilities dye…tp bljr kt mne2 pum sme je…sylibus sme jer….

 3. beliamuda…mcm mane kalau sy x buat semakan permohonan ke matrikulasi……..adakah borang sy akn di proses..??

 4. beliamude,
  macammane kalau kite cube nak kemskini permohonan tu,
  tapi, bile nak antaq, die blur..
  kirenye the kemaskini tu fail la..
  adakah saye punye permohnan yang asal tu masih wujud lagi??

 5. hm.. mtrik tuk aliran teknikal antara 3… kat johor, kedah n pahang.. mana yg bgus?? spe taw??? tlong eh..important

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge