Pendaftaran SPM, SPMU dan STAM 2010 Kini Dibuka

Salam sejahtera buat semua.

[Terbaru: Pendaftaran SPM dan SPMU 2012 telah dibuka]

Dalam keadaan pelajar SPM 2009 semakin menghampiri tarikh keputusan untuk diumumkan, pendaftaran bagi menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Sijil Pelajaran Malaysia Ulangan (SPMU) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2010 akan dibuka mulai 1 Mac sehingga 31 Mac ini.

Menurut Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM), borang pendaftaran bagi calon sekolah boleh didapati di sekolah masing-masing, manakala bagi calon persendirian boleh diperolehi di Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) yang terdekat. Pendaftaran lewat tidak akan dilayan.

Bagi mendapatkan maklumat lanjut, mereka yang berkenaan boleh melayari laman web Lembaga Peperiksaan Malaysia di www.moe.gov.my/lpm.

beliamuda: SPMU ni untuk kertas Julai la kan? Berapa subjek yang boleh diambil semula?

210 thoughts on “Pendaftaran SPM, SPMU dan STAM 2010 Kini Dibuka

  1. Sudah 2 jam saya masuk web mencari maklumat, sayangnya…..
    saya berasa ducacita.Kerana sangat sukar mencari jawapan yang diberi, tidak mudah mencari, seperti berikut: mengambil peperiksaan Julai Bahasa Malaysia.Mahu buat pendaftaran pun susah. Mahu tahu tarikh tutup pun tak jumpa. Sangat susah hati.Saya terasa buang masa.Itu e-learning dalam otak saya hapus
    sekali gus. Terima kasih.

    • @kee sai chin, Saya pernah masuk sekali ke Singapura punya web CPF. Mereka sangat maju.Walaupun Bahasa Inggeris saya sangat teruk tapi ia dapat juga memuaskan pertanyaan saya.Oleh itu, saya akan pergi web sana beberapa kali lagi.Sambil bertanya dan belajar Bahasa Inggeris.<>

      Terima kasih.

    • @kee sai chin, jawapan mudah, pendaftaran paper Julai sudah ditutup untuk tahun ni. mmg fakta web under gov mmg not that good. need to accept and live with that.

  2. saya nak ulang paper matematik tambahan pada bulan november. Boleh saya tahu bila tarikh tutup pendaftarannya

  3. salam , saya nak taya, kalau ambil spm u julai 2011, novel dan antologi yang bakal keluar dalam exam adakah masih menggunakan novel dan antoligi yang lama ataupun menggunakan novel dan antologi yang baru digunapakai dalam spm tahun nie???????? tolong…………. perlu tahu dalam kadar segera

  4. nak tanya..lau hilang sijil spm tahun 2004, then nak mik ulangan spm subjek. bm n mate boleh ke? nanti result de akan bg sijil spm yg baru ke?

  5. askum sya zura umur 21 thun sye igt nk ambik paper julai bm mungkin dh lepas dh em boleh tak kalau ambik paper julai kt mna2 selain sekolah.

    • @virgozu, selain sekolah? pusat peperiksaan tu bergantung pada pendaftaran anda untuk ambil SPM tu. Pusat peperiksaan tu akan tertulis dalam slip subjek yang didaftarkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge