Download Detective Conan Movie 15: Quarter of Silence

Salam sejahtera buat semua.

Detective Conan Movie 15 DCTP Released

Sejak DCTP – Detective Conan Translation Project mengumumkan akan melepaskan Detective Conan Movie 15: Quarter of Silence yang baru sahajadikeluarkan dalam versi DVD, peminat anime Detective Conan tidak sabar untuk mendapatkannya.

Semasa pengumuman tersebut dilakukan pada 10 Oktober, saya tidak sedar yang tarikh ianya akan dilepaskan telah dinyatakan dalam forum DCTP. Lagipun, saya hanya tahu Movie 15 ini boleh didapati dalam bentuk DVD apabila ianya telah dibeli oleh seorang rakan.

Akhirnya, seperti yang dijanjikan oleh DCTP, Detective Conan Movie 15 boleh didapati mulai 26 Oktober 2011 (walaupun ianya hanya mula didapati pada 27 Oktober mengikut waktu Malaysia). Pautan untuk muat turun boleh didapati di DCTP.

Detective Conan Movie 15 DCTP Release Date

Ada dua versi yang dilepaskan iaitu dalam format MKV (Codec H264 dengan saiz 2.09 GB) dan format AVI (Codec Xvid dengan saiz 1.39 GB) yang boleh dimuat turun sama ada secara terus melalui laman perkongsian fail dan torrent. Ianya juga turut disediakan di ConanTV untuk menonton secara atas talian.

Saya agak terkejut juga kenapa terdapat saiz perbezaan yang ketara untuk format MKV dan AVI kerana untuk Detective Conan Movie 14, saiz kedua-duanya adalah hampir sama. Walauapapun, saya sedang memuat turun kedua-dua versi SD (baca: Standard Definition) tersebut. Dalam masa sebulan lagi, kemungkinan versi HD (baca: High Definition) pula yang akan dilepaskan setelah versi Blu-Ray dilepaskan di Jepun.

Mengikut fakta yang dikongsikan oleh DCTP, skrip untuk Movie 15 adalah yang terpanjang setakat ini yang sebelum ini dipegang oleh Movie 14 yang sememangnya sudah cukup panjang. Secara umumnya, saiz skirp untuk Movie 15 menyamai dengan skrip untuk gabungan enam atau tujuh anime Detective Conan yang biasa.

Pautan yang berkaitan dengan Detective Conan Movie 15:

beliamuda: Kelajuan muat turun adalah stabil. Dijangka dalam masa 8 jam lagi proses download Detective Conan Movie 15 akan selesai bagi kedua-dua versi (sejak waktu entri ini ditulis).

One thought on “Download Detective Conan Movie 15: Quarter of Silence

  1. Pingback: (Trailer) Detective Conan 16: The Eleventh Striker | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge