Hai, Nama Saya beliamuda

Salam sejahtera buat semua.

Baru je masuk minggu kedua untuk semester kelima untuk pengajian ijazah kejuruteraan kimia, Universiti Teknologi Petronas (UTP). Tapi rasa macam dah sibuk sangat. Nak kena kejar sana, kejar sini. Tu pun assignment masih belum ada lagi. Tutorial dan lab pun masih belum mula lagi.

Mengambil idea tajuk yang hampir serupa dengan Jaws. Ni pun sebab baru je hadapi situasi yang hampir sama. Kalau Jaws latar tempat dia di kelas, saya pula mengambil latar tempat di bilik sendiri.

“Hai, nama saya beliamuda, tapi saya tidak tahu apakah nama saya dalam bahasa Jepun.”

Dengan otak biol-biol sikit sebab gi tidur masa Asar (letih sebab daripada pukul 8 dah kena buat kerja, sampai la pukul 4 baru setel), kawan saya yang bernama Abu Hensem nak minta tolong dan pendapat mengenai hosting sebab dia nak setup blog untuk event Kembara Sufi.

Datang la dia dengan komitinya. Baik budaknya. Tapi, aku lupa lak nama dia. Nanti kita berkenalan sekali lagi ya. Ahaks. Habis sesi berkenalan tu, aku mula la tunjuk ajar yang tak seberapa. Dengan wifi yang sengal (sebab saya tak dapat guna LAN UTP), boleh la tunjuk sikit-sikit.

Sekali Abu pergi lak cerita pasal blog beliamuda {dot} com. Hah, budak tu pun cakap la macam pernah dengar je.

“Oh, ni la beliamuda tu ya.”

…dan perbualan berlanjutan yang butir-butirnya saya pun dah tak ingat.

beliamuda: Abang Jaws, adik junior ni bukan nak sindir-sindir. Saya dah lama cam Abang Jaws (dulu kan duk Kampung yang sama). Cuma tak berani nak tegur je. Nampak ganas gitu. Haha…  😛

28 thoughts on “Hai, Nama Saya beliamuda

  1. cam bes dgr 0wg cte sal UTP..tmpt 2 mmg cntik..
    luas lak 2,,semp0y j..
    tp nk mas0k sane bkn sng,,
    nk pkai result trial aritu pn xlepas..isk
    tawakal tuk result yg bakal dkuarkan yg tah bile??waa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge