(Gambar) Perodua ViVA ELITE baru

Salam sejahatera buat semua.

Baru-baru ini Perodua telah mengumumkan perberhentian pengeluaran Perodua Kancil yang telah berada di pasaran selama 15 tahun. Maka, berakhirlah sejarah kereta nasional yang paling banyak digunakan di negara kita. Anda setuju?

Pada 23 Julai (hari ini), Perodua telah melancarkan Perodua ViVA ELITE dalam barisan produk Perodua ViVA. Aku bukan nak cerita pasal info kereta tu semua. Tapi aku nak kongsikan gambar-gambar Perodua ViVA ELITE tersebut.

Perodua_Viva_Elite_1

Perodua_Viva_Elite_2

Perodua_Viva_Elite_3

centre_cluster-viva-elite

engine-viva-elite

Segala gambar-gambar dalam ni tidak lain tidak bukan diambil daripada Paultan.org. Korang boleh baca segala maklumat dan info pasal kereta ni di sana. Ada banyak lagi gambar-gambar lain di sana.

beliamuda: riwayat Kancil sebagai kereta rasmi sekolah memandu bakal berakhir. Masa aku on the way ke UTP, ada satu pusat memandu yang baru dibuka dan semua keretanya adalah ViVA…

39 thoughts on “(Gambar) Perodua ViVA ELITE baru

 1. viva tu sebenarnya kansil generasi baru yg direka dan dicipta oleh daihatsu + toyota…..

  perodua hanya dapat kebenaran utk bina n jual……kenderaan nasional binaan org jepun….

  baik sokong proton sbb semenjak waja, proton mula mereka cipta kenderaan milik MALAYSIA….saga bml merupakan salah satu kenderaan nasionak yg 100%malaysia

 2. minat gLer la aKu kt Viva elIte nie…….canTik menArik laGi….
  akU da Bli pKai nyer lom laGi….hek3…ok ker pKai auto??apE beZa pkaI auto dgN
  manUAl??

  • @pelaNGie, eh, ko biar betul ni? takkan tak tahu beza auto manual, dah main beli jek.. takkan tak pernah bawa kereta lansung? manual yang kena tukar2 gear… yang auto ni main tekan je la minyak tuh… auto lagi mahal daripada manual..

 3. Sya nak tanya la,, apa perbezaan Perodua Viva Elite 850 dengan Perodua viva 850? dan berapakh harga bgi Perodua Viva Elite 850?
  tolong jawap.

  • @Hamba Allah, Untuk makluman anda, tiada Perodua Viva Elite 850. Semua Viva Elite adalah 1.0. Enjin 850 hanya ada pada Perodua Viva biasa. Mengenai harga terkini, boleh rujuk laman web Perodua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge