Khabar Angin Tarikh Keputusan PMR 2011

Salam sejahtera buat semua.

Khabar Angin Tarikh Pengumuman Keputusan PMR 2011

Sejak saya menulis mengenai sebuah entri yang bertanyakan bilakah tarikh pengumuman keputusan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2011, banyak pertanyaan dan info yang diberikan melalui ruangan komen oleh kebanyakan pelajar Tingkatan 3.

Adalah dimaklumkan di sini, bahawa tarikh yang saya maksudkan di dalam entri tersebut adalah tekaan saya sahaja dan bukannya satu tarikh yang memang telah pasti. Lagipun, saya sudah nyatakan di dalam entri berkenaan bahawa tarikh tersebut hanyalah telahan saya berdasarkan tarikh pengumuman PMR pada tahun-tahun sebelumnya.

Setakat hari ini, saya tiada menerima sebarang maklumat yang boleh diyakini sebagai tarikh rasmi pengumuman keputusan PMR 2011. Namun, berikut adalah beberapa komen yang dikongsikan oleh pembaca di ruangan komen yang menyatakan tentang khabar angin yang tersebar.

sy dpt tahu dr cikgu sek men teknik yg dtg bg ceramah dkt sek sy,dia kt dia baru balik dr mesyuarat dgn kementerian pelajaran,so dia bgtau dkt kami semua.Diconfirmkan lg dgn kwn ayah sy,PK Hem satu sek nie.So,saya rasa betul la kot 16 Dis.Kalo ya,bagusla,sy memang x sabar nak tau result.Hrp2 8A dlm tgn,AMIN!!!!

Nampaknya khabar angin tentang keputusan bakal diumumkan pada 16 Disember adalah yang paling tersebar dan dipercayai oleh pelajar Tingkatan 3. Tarikh yang dikhabarkan ini adalah awal seminggu daripada tekaan tarikh yang saya berikan. Walauapapun, adalah terbaik untuk kita sama-sama menunggu sehingga tarikh rasmi tersebut diumumkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM).

Tidak kurang juga yang bertanya tentang semakan keputusan PMR 2011 secara online. Kalau secara SMS tu, mungkin ada. Tapi semakan result PMR secara online mungkin tidak ada. Apapun, kita nantikan pengumuman rasmi.

beliamuda: Bersabar semua…

11 thoughts on “Khabar Angin Tarikh Keputusan PMR 2011

  1. Pingback: Semakan Keputusan PMR 2011 Online Secara SMS | beliamuda {dot} com

  2. Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) telah menetapkan tarikh keputusan peperiksaan
    PMR jatuh pada 22 / 12 / 2011 . Sila sebarkan mesej ini kepada calon PMR yang lain .

    # -,- 10 more days to go GOOOD LUCK!

  3. Pingback: Semakan Keputusan PMR 2011 Online Secara SMS | Pendidik.MY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge