Inilah yang Dikatakan Raya Selama Sebulan!

Salam sejahtera buat semua.

Riuh Raya ERAthon

Kemeriahan Hari Raya Aidilfitri telah menjadi satu trend untuk dirayakan selama sebulan dengan amalan rumah terbuka. Walaupun sambutan hari raya yang sebenar hanya disambut pada 1 Syawal sahaja, namun ini tidak menjadi menghalang.

Kebiasaannya, rumah terbuka yang mengisi sebulan raya diadakan oleh badan-badan korporat ataupun organisasi bagi meraikan ahli-ahli  mereka. Mungkin ada juga individu yang mengadakan rumah terbuka, namun ianya tidak serancak seperti di awal bulan Syawal.

Bagi mereka yang masih ada perancangan untuk mengadakan rumah terbuka, ERA FM berminat untuk datang ke rumah bagi memeriahkan lagi suasana. Kalau ada yang berminat untuk menjemput ERA bertandang ke rumah anda dalam program Riuh Raya ERAthon, anda boleh mendaftar untuk menjemput mereka. Mungkin sambutan rumah terbuka anda boleh menjadi yang paling glamer untuk tahun ini!

Dalam persekitaran saya pada musim perayaan kali ini, lebih banyak kenduri yang diadakan berbanding dengan sambutan rumah terbuka. Inilah salah satu lagi perubahan dalam sambutan perayaan kita masa kini. Banyak kenduri yang diadakan, terutama walimatul urus di musim perayaan. Lagipun, kebanyakan orang bercuti pada masa ini, selain di musim cuti persekolahan.

beliamuda: Nak tahu lebih lanjut pasal jemputan ERA FM ke rumah terbuka anda, sila baca mengenai Riuh Raya ERAthon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge