Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke MRSM Tingkatan 4 Pengambilan 2011

Salam sejahtera buat semua.

logo MRSM

Menyusul selepas Keputusan Kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh Tingkatan 4 2011, pihak MARA akhirnya mengeluarkan semakan keputusan kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi sesi persekolahan tahun 2010. Semak lebih lanjut di bawah.

Para pelajar yang telah menduduki PMR tahun 2010 serta ada memohon memasuki Tingkatan 4 untuk pengambilan tahun 2011 ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) boleh menyemak keputusan kemasukan ke MRSM mereka secara dalam talian mulai 21 Januari 2011.

Semakan Permohonan ke MRSM Tingkatan 4

Semakan permohonan ke Tingkatan 4 MRSM boleh dibuat dengan menggunakan MyKad pemohon.

Laman web untuk menyemak keputusan permohonan ke Tingkatan 4 MRSM 2011 adalah di Semakan Status Permohonan Ke Tingkatan 4 MRSM 2011. (Pautan rasmi untuk semakan dan cetakan borang berkaitan)

Sila gunakan pautan semakan ini untuk membuat semakan sahaja (alternatif).

 

Rayuan Permohonan ke MRSM Tingkatan 4

Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran ke MRSM, mereka boleh membuat rayuan.  Rayuan boleh dibuat sebaik sahaja menyemak keputusan kemasukan ke MRSM. Jika didapati tiada pautan rayuan disediakan, rayuan secara bertulis boleh dibuat kepada pihak MARA.

Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran dan merit pemohon.

 

Maklumat Bantuan

Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Bahagian Pendidikan dan Latihan (Pendidikan Menengah) di talian 03 2691 5111 sambungan 3399/3392/3765 atau faks 03 2691 1658.

 

beliamuda: Maklumat berkenaan rayuan akan dikemaskini kemudian. Merujuk kepada tahun lalu, tiada rayuan secara dalam talian disediakan.

63 thoughts on “Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke MRSM Tingkatan 4 Pengambilan 2011

  1. salam.ade sesape tau,mcm mane nk buat ye.klu tarikh daftar MRSM sepatutnya 7hb 2 2011,mase check hari tu resultnya gagal,tapi bila check balik hari ni rupenya dpt & tarikh daftr dh lps.mcm mane nk buat ye??please sesape tlg bantu.

      • @beliamuda, actually anak buah saya dpt panggilan yg pertama.sepatutnya dftar 7hb 2 klu ikut surat tawaran tu la.masa 20hb @ 21st januari hari tu check kat website mara,die tulis gagal.mayb lps tu dh frust die dh xcheck.hari jumaat saya check kot2 la dpt utk 2nd in take,bile tgok tarikh rupenye kna dftr 7hb 2 lagi.dh terlepas la.maklumla skrg ni smua pkai on9.kmi tunggu surat rupenye smua kna print sdiri dr tenet.adoi kesian plak klu bdk2 yg kt kg yg payah ngn tenet ni.

          • @beliamuda, xleh nk kontek lg cz weekend kn.cari no tel mrsm pdrm kulim xjupe.website mrsm pdrm kulim tu pn xde.isnin nk try call mara.hrp2 msh ade peluang.

  2. dh dpt kontek mara.kna wat surat.then tungggu panggilan ke3.klu ade rezeki bdk tu,blh la.klu x skola je la skola harian pun.tq 4 da information.

  3. bosan dan boring kerajaan pendidikan sekarang..anak saya 2 beradik srg UPSR 5A, srg PMR 8A mintak sbp,mrsm,sains semua
    tak dapat..kononnye MRSM, SBP untuk pelajar dari keluarga pendapatan rendah, kenape ade yg mak bapak gaji tinggi pun
    bersepah dapat..semuanya kroni, cable, dan mcm2 lagi

    kalau macamni PRU13 baik pangkah pembangkang manatau ade perubahan..

    Bapa kecewa dan anak anak demoralized..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge