Nokia N8 Mula Dijual Di Malaysia

Salam sejahtera buat semua.

nokia_n8_silver

Jika sebelum ini Nokia membuka tempahan untuk telefon bimbit pintar (hp) terbaru keluaran mereka iaitu N8, kini ianya telah mula dijual dalam pasaran di Malaysia.

Nokia N8 dilengkapi dengan kamera 12-megapixel yang menggunakan lensa optik Carl-Zeiss dan flash Xenon. Banyak lagi fungsi-fungsi lain yang melengkapi telefon pintar ini seperti rakaman gambar dan video pada kualiti HD, menonton rancangan TV seperti CNN, E! Entertainment, Paramount dan National Geographic serta rancangan TV tempatan seperti 8TV dan TV3 Catch-Up, juga dilengkapi Ovi Maps dan pelbagai lagi aplikasi dan wiget daripada Ovi Store.

Dilengkapi dengan fungsi yang tercanggih, memori kad 16GB (boleh ditingkatkan kepada 32GB), paparan HD dan skrin sesentuh yang lebih berfungsi, agaknya berapa harga Nokia N8 yang dicadangkan oleh Nokia untuk pasaran Malaysia?

Ianya RM1690. Agak murah juga jika merujuk kepada spesifikasi Nokia N8. Maxis pula ada menawarkan Nokia N8 pada harga serendah RM999.

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Nokia N8, anda boleh merujuk pada laman khas Nokia N8.

beliamuda: Tadi dapat guna Nokia C6-00 jap. Agak menarik juga dengan kamera 5MP berserta autofokus, skrin sesentuh dan papan kekunci QWERTY penuh. Nokia C6-01 nanti akan dilengkapi dengan kamera 8MP.

23 thoughts on “Nokia N8 Mula Dijual Di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge