(Gambar) Proton Persona Elegance Dilancarkan

Salam sejahtera buat semua.

Proton Persona Elegance

Hari ini, Proton Persona Elegance, versi faclifted untuk Proton Persona telah dilancarkan. Proton Persona Elegance boleh didapati dalam tiga trim iaitu Base Line (Manual – RM46,499 dan Auto – RM49,499), Medium Line (Manual – RM52,999 dan Auto – RM55,999) dan High Line (Auto – RM59,499) serta dikuasakan oleh enjin 1.6-litre Campro IAFM.

Berikut adalah gambar-gambar Proton Persona Elegance yang diambil daripada Paultan.

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance boleh didapati dalam lima jenis warna iaitu merah (Brilliant Red – High Line sahaja) perak dan hitam serta dua warna terbaru iaitu Chiffon Green dan Bronze Garnet.

beliamuda: Kali pertama saya menaiki Proton Persona dulu, rasa macam rendah pulak. Anda ada rasa macam tu jugak kah?

115 thoughts on “(Gambar) Proton Persona Elegance Dilancarkan

  1. i recently bought a persona elegance manual also. problem encounter – gear 1,2,3 macam underpower especially at 2nd gear macam kereta tersedak, choking. hantar for service, kata everything ok ?!!

    an utter dissapointment. mau complain all the way ke pihak atasan proton nie.. very kecewa n kecewa n kecewa ngan poton nie

  2. new persona baru amik dan dah seminggu guna… buat masa ni ok… minyak isi rm 20.00 boleh pergi 125km .. masa iswara dulu rm20.00 boleh pergi 80km sahaja…nak tau cam mana?set kat odo meter,, mahal ke?aku rasa dah cukup ok.. info lain nak bg tau dah xada dah.. kalau ada masalah kongsi balik…(bg yang nak tau lah…) haa lupa nak bg tau, kalau amik selekoh kereta x buang kalau 140kmj.atas berani… bukan cakap inport car saja tau..proton pun ok. apa keritikan kat atas mungkin benar… tp aku jujur, aku x alami lg..salam dari aku razali.

  3. as’salam…

    saya mule pakai persona elegance ni dr mula die lancarkan..mule nye enjin berbunyi..proton servis kate kene tukar waterpump..bile da tkr tu, tibe2 gear 2 susah nk masuk..pastu brek pn berbunyi-bunyi..tu tanda nye kene reset ecu jgk ker..?

  4. Salam semua..sy dh gune persona since november 2010, so far engine ok, cume masalah sy dgn fuel consumption nye ek..mase dapat2 kete FC 9.3, skang KM dh 13000 baru turun 8.2, sy survey2 ade yg FC 5.9-7 je, nape sy punye tinggi sgt..tiap kali servis ade letak X-1R..sy boleh mintak reset ecu ke ek?

  5. bertuah kalo dpt pakai persona elegan ni. semua nampak baru. engine berkuasa. minyak kurang sebenarnya. berbanding i pakai gen2 yg tiada IAFM (keluaran generasi kedua 2006), auto memang minyak cepat kering. bila bawa persona rakan2.. kereta rasa luncur laju.. puashati.

  6. bru je cdang nak bli krta PE (persona elegan) nie..tp bila bca komen yang ada cm x yakin je pulak..skrg nie guna viva..mmg syg nk jual tp bln2 byar mahal x b’baloi la ngan saiz krta 2.. rm 4xx bln2..cm ne nk wat nie..

  7. salam…saya teringin nak nak pakai persona. tapi base line je…tapi bila baca seram pulak. memang kena reset ecu baru boleh minyak save ke? tapi memang besar ekkk,,rasa kecik je badan bila kat dalam kete tu…pepun ….perghhhh giler lah

  8. kami memang nk beli persona elegance ni,H-Line warna merah, apapun komen yg baik dan yg x baik tentang kete ni kami tetap akan beli, ini bergantung pd nasib la, ada org yg beli pkai lama xda apa2 dan ada org yg baru beli baru pakai dah prob, beratus2 kete yg kluar dr kilang, mesti ada yg ok dan ada yg x ok punya.. Arios

    • @Epul,
      betull tu epollll…kita jangan nak bandingakn kereta import ngan buatan malaysia…
      kereta import ni R&D diaorang dah beratus tahun..sedang kan proton baru 25 tahunn….
      kira tak hairan lahh kalau ada masalah sikit tul tak…
      kalau kita tgk dari belakang masa memula kereta import ni nak buat kereta dia punn banyak masalahh
      tak hairan lahh kalau aada masalah yang dihadapi oleh proton sama macam masalah mereke dulu…..

  9. saya pun pakai Persona Elergen base line auto… setakat ni x de problem lg. Dari segi enjin memang bagus.. yang penting kena pandai jaga jer… jika nak lg ok guna petrol RON 97. saya pernah drive kat highway 180km/j kereta still steady..tak bergoyang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge