(Gambar) Proton Persona Elegance Dilancarkan

Salam sejahtera buat semua.

Proton Persona Elegance

Hari ini, Proton Persona Elegance, versi faclifted untuk Proton Persona telah dilancarkan. Proton Persona Elegance boleh didapati dalam tiga trim iaitu Base Line (Manual – RM46,499 dan Auto – RM49,499), Medium Line (Manual – RM52,999 dan Auto – RM55,999) dan High Line (Auto – RM59,499) serta dikuasakan oleh enjin 1.6-litre Campro IAFM.

Berikut adalah gambar-gambar Proton Persona Elegance yang diambil daripada Paultan.

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance

Proton Persona Elegance boleh didapati dalam lima jenis warna iaitu merah (Brilliant Red – High Line sahaja) perak dan hitam serta dua warna terbaru iaitu Chiffon Green dan Bronze Garnet.

beliamuda: Kali pertama saya menaiki Proton Persona dulu, rasa macam rendah pulak. Anda ada rasa macam tu jugak kah?

115 thoughts on “(Gambar) Proton Persona Elegance Dilancarkan

  1. saya pemilik proton persona ingin berkongsi info tentang penggunaan petrol. Untuk kreta persona ni sya syorkan u all guna petrol RON97, alami sendiri kuasa enjin anda serta penjimatan petrol anda. JIMAT. . .

  2. Aduhai, minyak tak save langsung! Serius! Banyak makan minyak siot.. Manual makan minyak, automatik lagi la makan minyak.. Huuu, baru pakai seminggu, kereta masuk air. Getah dekat pintu tu tak lekat betul.. Hmm sayang, bentuk eksklusif tapi bermasalah. 🙁

    • Kpd Rafi

      mane ade mkn minyak sgt..persona bru n save gler kot..aq pakai auto ag n.
      ok je…aq da pakai setahun lebih..mmg xde pape mslh…minyak seyes jimat

  3. pakai vios je bro makin lu pecut makin jimat minyak with vvti technology…mmg ckup puas hati beb… so nnt kalau ramai guna toyota baru best sikit….lelama sure toyota buka kilang kat malaysia lak..aku rasa… apa2 pun proton mmg byk problem…tak kira model apa pun..ade je yang slack…pakai 2-3 tahun pun memcm bunyi keluar…

  4. mane la kuat minyak persona tu org yg ckp lebih je yg ckp kuat minyak atau pon die lansung x pernah pakai kete tu,cme dengar2 je org menburukan proton,aku pakai ok je, minyak save gile sekilo baru telan 12 sen je kre ok la tu dng body besar ,1.6 lgi ,kalao ade masalah pon masalah kecil je cme breket tingkap tpi biase le kan dah name pon kete kegunaan memang lambat laun rosak tengok kpd penjagaan la

    • @milionlim, betul tu geng,saya pakai dah hampir setahun,cuma sekali ja masa mula-mula ambil dulu ja enjin bermasalah,lepas buat reset ecu dah tak ada masalah dah,minyak save,power,saya pernah try naik cameron dari spg pulai dekat tngah bukit tinggi masih mampu mendaki guna gear 4.kira power la tu.penggunaan minyak pula dari bota perak pergi balk dlm RM35

    • @aziewan, beli ja bang,rasanya sekarang ni ecu dah buat sofeware baru,thn lepas memang VDO sendiri pn mengakui ada masalah pd sofeware,bnyk kes enjine problem dan minyak kuat.tp VDO panggil balik costemer untuk buat reset ecu.saya pn buat balik reset ecu dngan pihak VDO melalui proton servis.sekarang dah tak ada problem lg.jangan dengar cakap orang,ada masalah tnya proton servis.masuk ja scaner PADT yang baru mesti dapat cari punca maalah.scaner lama PDT tak dapat ditec semua

  5. saya baru amek persona elegance minggu lepas..baru guna 4 hari timing gila..naik turun naik turun…lepas dapat pandangan dr otai proton.. kena reset ECU … then pastu kereta jadi save minyak!!! enjin power!! TQ proton

    • @BRO NUC,
      Tlg. g balik proton- dia tolong adjustkan , usah takut proton baik beb.Minyak pun OK g reset ECU…. keta baru beb kita masih belum get used to it le….

  6. its cool to drive persona… i like d engine… kalau tekan minyak nk laju mmg best…kalau belok kat selekoh
    tajam lgsg tk rase terbuang coz d ABS… i bought persona elegance high-line december last year…penggunaan
    minyak pada saya ok la…kira berbaloi dgn kete yg bsr n 1.6….tp yg tk bestnye baru keluar kete 2 hari,
    all the buttons for light at dashboard can’t used and alarm door always problem…da pegi service pn still
    can’t fix my problem…i’m sick of it!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge