Semakan Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011

Salam sejahtera buat semua.

[Terbaru: Semakan Matrikulasi Sesi 2010/2011]

Seperti yang diberitahu dalam pengumuman Tarikh Semakan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011, para pemohon boleh mula membuat semakan mulai hari ini, 8 Februari sehingga 19 Februari 2010.

Semakan ini terbuka kepada semua pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang sudah membuat Permohonan Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran sesi 2010/2011.

Proses semakan dan kemaskini boleh dilakukan di laman web Perkhidmatan Aplikasi Dalam Talian Kementerian Pelajaran, Semakan Permohonan Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran sesi 2010/2011. Untuk membuat semakan dan kemaskini, pelajar hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan dan angka giliran SPM sebelum membuat pindaan dan pembetulan.

Ini bagi memberi peluang kepada pelajar yang telah membuat permohonan mengemas kini atau membetulkan mengenai maklumat diri, alamat, nombor telefon, e-mel dan kolej pilihan (seperti yang dimaklumkan sebelum ini).

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut sila hubungi talian bantuan Bahagian Matrikulasi di 03 8884 4100 atau kunjungi laman web Bahagian Matrikulasi.

Talian bantuan ini boleh dihubungi mulai 8 Februari sehingga 19 Februari dari jam 8.30 pagi hingga 4 petang pada hari bekerja sahaja.

164 thoughts on “Semakan Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2010/2011

  1. heloo..
    nak tumpang tnya ni..
    sy apply matrikulasi baru2 ni, then bler print out, no siri xternyata..
    mula2, x perasan..
    skrg bru perasan..
    then ble kemaskini, nk print blk yg bru update, no siri xde pon..
    mcm mana ni??
    risau laaa..
    ):

  2. haii.. nk tnya ni, klu nk semak mtrikulasi tpi bile klik “kemaskini” terkeluar pla pernyataan yg bertulis “maklumat pemohon tiada” padahal tahun lalu dh pun isi borg matrikulasi tu, siap dpt no siri lgi.. ape mslh klu cmtu? help!!

  3. salam..saya nak tanya sikit nie..
    saya cuba masuk ke semakan program matrikulasi..then saya masuk kemaskini..
    sya kena isi no k/p dengan angka giliran kan?..
    saya confuse ar..adakah no ANGKA GiLIRAN tu angka gliran spm atau angka giliran yang lain??..
    plezzz tolong saya…

  4. ermmmm..tarikh semakan program matrikulasi sesi2010/2011 dh tutup.. masih dpt ke nak tukar maklumat yang salah ?

  5. aslkm-sy mrupakn plajar spm09 dri skolah teknik
    dlm borang pemohonan ke matrikulasi sy tlah memilih aliran sains
    ade tk kmunkinan untuk sy tkar ke aliran teknik dlm mse terdekat ni??

    • @fever, saya ada call kptm regarding salah mohon teknik-sains ni, alau awk ada amik fizik mungkin akan dapat sains fizikal tapi kalau nak tukar ke teknikal susah sebab matrik teknikal tak sekali dalam sebuah matrikulasi. kata petugas yang jawab call tu, pemohon kena tunggu surat tawaran sama ada dapat atau tak, pastu kalau dah daftar baru boleh teruskan urusan selanjutnya. insya Allah.
      .-= ikin´s last blog ..English Quotes and Jokes =-.

  6. salam…
    amcm neh..sya terlewat nak cek semakan keputusan permohonan,nk try cek tp xdpt dah…hmph…ap nak wat neh???????..hehehe

  7. tolong!!!!!!!!!!!
    pliz..sy da dpt result spm..
    kputusan sy nie..bole la..cukup2 mkn..
    sy engat nak msuk matriks..
    tp masalah nyer..
    sy x mohon dulu..
    sebab number pin hilang..
    time tu..da inform kat cikgu..
    tp cikgu kate ‘tu masalah kamu’..
    skunk nie dlm tempoh seminggu after dpt result spm..bole x mohon lg?ataw da terlambat?

    • @yas, dah terlambat rasanya. matrik perlu mohon awal, masa sebelum SPM lagi. boleh cuba STPM, diploma atau kolej, atau kalau tetap juga nak masuk matrik kena tunggu lg stahun, sesi akan datang. cuba rayuan dulu, okeh. tapi sbb saingan hebat, xtaulah mcmana.. maklumat lanjut, call talian bantuan Bahagian Matrikulasi di 03 8884 4100 untuk maklumat segera.
      .-= ikin´s last blog ..English Quotes and Jokes =-.

  8. hi… bole tanya… slalunya bila dan di mana boleh check yg kita terpilih masuk matrikulasi atau tidak? result spm 09 da kuar kan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge