Salam sejahtera buat semua.
[Panas] Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009
Aish. Adik-adik ni. Memang tak sabar betul nak tahu bila keputusan SPM 2009 nak keluar. Abang tahu adik-adik semua berdebar menanti result SPM 2009 tu diumumkan. Abang pun pernah melalui debaran menanti keputusan SPM tidak lama dahulu, walaupun mungkin debaran banyak dihilangkan dengan kesibukan belajar di UTP.
Makin dekat dengan tarikh pengumuman (biasanya sekitar awal bulan Mac), makin terasa berdebar adik-adik kita ni. Banyak juga yang duk bertanya di sini. Ada je peluang nak tanya sikit, memang tulis terus.
Melihat perkembangan semasa, terutama dengan keluarnya info-info yang berkaitan dengan biasiswa oleh pihak seperti JPA dan MARA, tarikh pengumuman keputusan SPM 2009 dilihat semakin hampir. Pihak JPA akan turut membuka kaunter pertanyaan mulai 10 Mac.
Mungkinkah result SPM 2009 akan keluar pada 10 Mac 2010? Entah. Saya tak tahu. Biasanya, iklan biasiswa MARA dan JPA akan disiarkan secara besar-besaran dalam akhbar-akhbar utama pada hari keputusan SPM diumumkan secara rasmi di seluruh Malaysia.
Masa ni lah para pelajar lepasan SPM 2009 perlu lebih alert dengan info semasa dan berkaitan dengan biasiswa kalau mereka ingin memohon. Saya pada masa tu dah tak risau sangat sebab dah mula meneruskan pengajian di Univesiti Teknologi PETRONAS (UTP).
beliamuda: Buat adik-adik yang sedang menanti dan tertanya-tanya bilakah tarikh pengumuman keputusan SPM 2009, jangan lupa untuk terus alert dengan segala info berkaitan biasiswa dan urusan kemasukan ke IPTA untuk sesi 2010/2011.
Untuk info terkini berkaitan Keputusan SPM 2009 dan Biasiswa, anda boleh melanggan kemaskini terus ke akaun emel anda melalui cara di bawah:
result akan kwa ari kamis… btol or x??
sbb yg lpas2 stpm, pmr, even upsr sumenye ari kamis
rmai cikgu2 spm msyuarat ckp 11 mac nih…
@ajai, aku pn dga cmtu.
@noraa, memang kompom pon 11 nie…
11 march…..btl ke….
bila keputusan spm keluar?
@gan,
next week kuar larh….
hehe..
aku lom ready lg larh maw ambil result…
tkt family mrh arrrh…
klu xlulus…
awk ple cam ne??????…
ader tak cara nak check result guna sms…..?????
aduh ase mls nye nk amek resak aptah lagi nk tau…..
@ena, org da komfem dapat stret A kan… cm ni la…
hahaha… =P
.-= Pisyek´s last blog ..Cyber Gen 2010 =-.
aku xready lg ar…lom puaz nk ronda m’sia..agpn aku isau
kepu2san x kan keluar kemugkinan besar…he3
aku tkt la nk ambl result nti ….ne la tau x lulus kan …..u all x tkt ke ….
@cute girl,
mmang pun tkt…
klu xlulus,xtau larh na wat cam mana…
aku lom ready lg…..
@@baby sweet, tp kte hrs redha dgn kptsan kte nti , lau baik alhamdulilah , lau x , mgkn kte hrs usha ag …jgn mdh give up frend …
@cute girl ye btl 2 , kte hrs reda kan ..cute girl bkn skdar cute tp baik jgak ye …..
I love u cute girl …….
thanx emma..sy baru dapat result stpm..mmmm,cukup makang je..PA C-.BM D,Eko B,SEJ F.Wak masa ni sy sugul lagi..tapi fmly yg kuatkan smangat sy.plan nak ambik skali lagi.kata cikgu..usaha tangga kejayaan.Buat masa ni sy ambik upah kopek kelapa kat kg.50% blanja adik2 skolah.papun sy gmbira sgt dpt brjasa pd fmly dgn tulang empat kerat ni…time free sy cuba baca Pengajian Am kat umah usang sy..
@matpapaya, usaha tangga kejayaan.so,selagi berdaya,berusaha la..niat dengan ikhlas..
bgs la awk ni..tlg fmly n sdik2..well,gud luck 4 u!!
assalamualikum….btol2..sy pun dengar 11 tp ayah sy kata 16….