Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009?

Salam sejahtera buat semua.

[Panas] Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009

Aish. Adik-adik ni. Memang tak sabar betul nak tahu bila keputusan SPM 2009 nak keluar. Abang tahu adik-adik semua berdebar menanti result SPM 2009 tu diumumkan. Abang pun pernah melalui debaran menanti keputusan SPM tidak lama dahulu, walaupun mungkin debaran banyak dihilangkan dengan kesibukan belajar di UTP.

Makin dekat dengan tarikh pengumuman (biasanya sekitar awal bulan Mac), makin terasa berdebar adik-adik kita ni. Banyak juga yang duk bertanya di sini. Ada je peluang nak tanya sikit, memang tulis terus.

Melihat perkembangan semasa, terutama dengan keluarnya info-info yang berkaitan dengan biasiswa oleh pihak seperti JPA dan MARA, tarikh pengumuman keputusan SPM 2009 dilihat semakin hampir. Pihak JPA akan turut membuka kaunter pertanyaan mulai 10 Mac.

Mungkinkah result SPM 2009 akan keluar pada 10 Mac 2010? Entah. Saya tak tahu. Biasanya, iklan biasiswa MARA dan JPA akan disiarkan secara besar-besaran dalam akhbar-akhbar utama pada hari keputusan SPM diumumkan secara rasmi di seluruh Malaysia.

Masa ni lah para pelajar lepasan SPM 2009 perlu lebih alert dengan info semasa dan berkaitan dengan biasiswa kalau mereka ingin memohon. Saya pada masa tu dah tak risau sangat sebab dah mula meneruskan pengajian di Univesiti Teknologi PETRONAS (UTP).

beliamuda: Buat adik-adik yang sedang menanti dan tertanya-tanya bilakah tarikh pengumuman keputusan SPM 2009, jangan lupa untuk terus alert dengan segala info berkaitan biasiswa dan urusan kemasukan ke IPTA untuk sesi 2010/2011.

Untuk info terkini berkaitan Keputusan SPM 2009 dan Biasiswa, anda boleh melanggan kemaskini terus ke akaun emel anda melalui cara di bawah:

Langgan melalui emel:

Disokong oleh FeedBurner

230 thoughts on “Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009?

    • @E.g@Ana,byak2kan doa..
      moge dpt kputusan yg bgos..
      nanti da kuar result jgn lpe contac ak yg x knal ni huhu..
      call me 0136351869

  1. tak lama lagi result stpm nak kluar.mesti result spm pun dah nak kluar.berdebar nye rasa hati ni.apa2 pun,gd luck pada yang akan ambik result nanti

  2. dbar eh…result dh nk kuar nie….ahap2 kuar result 6ti dpt result yg gmpak…..hope,mmbr2 dpt result yg gmpaq2 jgak…16 mac 2010 trikh yg d6ti2 kn…..jeng3….

  3. Mudah2 Han La,,, Smua Pljr Spm Di Seluruh Malaysia,,, Dapat Kputusan yg memuaskan,,, dan cemerlang,,, Amin,,,,,,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge