( @HafizHamidun ) La Ilaha Illallah: Zikir Terapi Diri

Salam sejahtera buat semua.

Album Zikir Terapi Diri

Hafiz Hamidun merupakan bekas ahli kumpulan UNIC yang mula mecipta nama sekitar tahun 2003 – 2006 (semasa saya di zaman sekolah menengah) kini muncul dengan album baru yang diberi nama Zikir Terapi Diri. Bagi yang mengikuti abang Hafiz Hamidun di Twitter pastinya tahu sepanjang beberapa minggu lalu beliau agak sibuk dalam siri promosi album terbaru ini di beberapa kawasan di Malaysia.

Kini, salah satu zikir yang dimuatkan dalam album tersebut telah pun dimuatnaik di Youtube dengan klip video menarik, yang saya kira video rasmi untuk zikir tersebut. Video tersebut dihasilkan oleh Arteffects International.

Alunan melodi yang mengiringi zikir dalam La Ilaha Illallah memang bertepatan. Apabila didengar, ianya terasa santai dan mendamaikan. Klip video yang dihasilkan juga sangat menarik sinematografinya.

Album Zikir Terapi Diri – Hafiz Hamidun diterbitkan oleh Arteffects International, dan diedarkan oleh Warner Music (Malaysia) Sdn. Bhd. dengan edaran bersama oleh Arteffects Sdn. Bhd. Harga album ini di pasaran ialah RM19.90 dan mengandungi 10 zikir-zikir utama.

Disertakan juga sebuah lagu bonus, Law Kana Bainana dari siri televisyen popular Arab Saudi. Album ini boleh didapati di kedai-kedai buku agama di seluruh negara berserta outlet-outlet muzik di pasaraya-pasaraya seluruh Malaysia. Album ini juga diedarkan di Malaysia, Singapura dan Brunei.

beliamuda: Berulang kali didengar, tidaklah ia menjemukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge