Jenis Darah Menentukan Personaliti

Setelah lima hari berturut-turut aku tidak lekat di rumah, akhirnya aku dapat juga rilek pada hari ini walaupun aku masih lagi keluar lebih sejam pagi tadi… Banyak urusan yang berjaya diselesaikan dan banyak juga yang masih tertangguh. Yang tertangguh kebanyakannya berkaitan dengan akademik… Pening2!! Almaklumlah, cuti kan.

Personaliti dan Jenis Darah

Menurut sebuah institut penyelidikan di Jepun yang menjalankan kajian terhadap jenis darah, mereka menyatakan sesetengah personaliti bertepatan dengan jenis darah yang berkaitan.

O

Anda merupakan seorang yang ingin menjadi pemimpin. Apabila anda ingin mendapatkan sesuatu, anda akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapainya. Anda juga merupakan seorang trend-setter, setia, bersemangat, dan konfiden dengan diri anda. Kelemahan anda ialah suka bermegah diri dan kuat cemburu serta mempunyai kecenderungan untuk menjadi terlalu kompetetif.

A

Anda sukakan keharmonian, keamanan dan lebih tersusun. Anda mudah bekerja dengan orang lain, sensitif, sabar dan penyayang. Antara kelemahan anda ialah kedegilan dan ketidakupayaan anda untuk berehat.

B

Anda merupakan seorang yang agak kasar, lebih jelas dan berterus terang dalam melakukan sesuatu serta suka melakukan sesuatu mengikut cara anda sendiri. Anda kreatif dan fleksibel serta mudah beradaptasi dengan suasana persekitaran. Namun, sikap anda yang terlalu bebas mungkin menyebabkan anda keterlaluan dan inilah kelemahannya.

AB

Anda merupakan seorang yang cool dan terkawal. Kebiasaannya anda disukai dan selalu menyebabkan orang disekeliling anda berasa senang. Anda juga seorang yang mempunyai keupayaan untuk menhiburkan orang lain. Namun, anda selalunya mempunyai masalah dalam membuat keputusan.

beliamuda: rasanya macam dah betul fakta tu, tapi ada juga yang tak betul… jom sama-sama cerminkan diri sendiri… darah aku jenis apa ya??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge