Sambungan Cinta Kantoi Edisi 2.0: Jom Berinteraksi!

Salam sejahtera buat semua.

Samsung Galaxy SII Minisite

Entah apa mimpi penaberkala bermadah puisi tempoh hari dalam Cinta Kantoi Edisi 2.0? Nak tahu kenapa? Sebab dia dapat awek baru la. Awek bukan sebarang awek. Smartphone Samsung Galaxy SII tu! Ini memang buat saya jeles… >_<

Ingat lagi pesanan terakhir kat bawah entri tu? “Ada video kejutan khas dalam minisite tersebut. Itupun kalau korang dapat jumpa. Hehe… ^_^v

Kalau ada yang membaca pesanan terakhir tu, korang paling kurang pun mesti tengok video-video yang ada kat situ kan? Ada jumpa video yang dimaksudkan tu tak? Kalau belum lagi, mari saya ajar cara-cara untuk berinteraksi dengan video-video di minisite tersebut.

Continue reading

Kisah Cinta Kantoi Edisi 2.0: SII

Salam sejahtera buat semua.

Skandal Khairul Anuar

Alamak! Aku terkantoi lagi

Aku ingat dulu dah serik bila terkantoi sekali
Rupanya tidak
Dulu di blog je, tapi kini rupanya teruk lagi
Habis kantoi di Facebook, Twitter dan Youtube sekali

KANTOI 2.0

Masihkah kau ingat
Tanggal 5 September 2011
Bila kami sekeluarga datang merisik
Untuk menyunting yang terbaik
Antara yang ada engkaulah paling menarik
Cukup sifat, serba boleh, slim dan cantik Continue reading

MRSM PC Masih Lagi Bercuti

Salam sejahtera buat semua.
Hari ni rancangnya nak datang melawat di MRSM Pengkalan Chepa. Tapi bila dah sampai kat sini, rupa-rupanya masih bercuti sekolah.
Hari Selasa nanti baru bermula semula sesi persekolahan. Makanya, hari Selasa ni akan datang lagi ke sini. Rancangan diteruskan dengan berkunjung ke rumah Khairul Anuar (@penaberkala).
Kemaskini ini dikuasakan oleh HTC Desire S dan Maxis broadband.
beliamuda: Mood raya lagi.

Kelam Kabut Mengisi Senarai Semak Graduasi

Salam sejahtera buat semua.

Mayak dan Penaberkala

Hari ini kebanyakan rakan termasuk saya sibuk berurusan dengan Exam Unit bagi menyiapkan proses mengisi senarai semak graduasi. Arahan yang dikeluarkan lewat petang Khamis lalu mewajibkan pelajar yang akan bergraduasi pada sem September 2011 untuk segera mengisi borang senarai semak graduasi (baca: graduation checklist) selewat-lewatnya hari ini.

Ada yang kelam-kabut kerana perlu mengingati semula semester sesuatu subjek diambil sebelum diisi ke dalam borang kerana senarai yang diberi oleh Exam Unit tidak menyatakan secara tepat semester subjek tersebut diambil (ada kesilapan lagi). Saya bernasib baik kerana masih lagi menyimpan slip subjek yang diambil setiap semester berserta dengan slip keputusan peperiksaan.

Continue reading