Final Report, CD dan Logbook Internship UTP July 2010

Salam sejahtera buat semua.

310120111976

Final report, CD dan logbook Internship (baca: praktikal) sebelum dihantar kepada SIIU (baca: Student Industrial Internship Unit) untuk pengesahan penerimaan dan dihantar kepada SV UTP (baca: Dr Lau Kok Keong) untuk pemarkahan.

Final report baru sahaja siap di-hard bound malam semalam. Dibuat di Serdang katanya. Kat dalam tu terdapat segala laporan terutamanya projek dan aktiviti utama yang dijalankan sepanjang praktikal. Salinan softcopy dalam format PDF dimasukkan ke dalam CD. Kedua-duanya akan ditempatkan di perpustakaan (baca: IRC UTP).

Continue reading

Catatan Perjalanan – Seribu Satu Malam di Ipoh

Salam sejahtera buat semua.

tiga-jantan-macho

Ok, tajuk saja kasi gempak. Padahal satu malam je pun keluar ke bandar Ipoh tu. Ini adalah sebuah catatan perjalanan tidak dirancang dan dilaksanakan secara rambang. Ini juga adalah kesinambungan kepada entri yang lalu iaitu gambar jejaka kacang.

Dedikasi Buat ETP 35 Dalam Rakaman Gambar

Salam sejahtera buat semua.

ETP 35, UTP

~Ini adalah entri dedikasi buat ETP 35~

Dengar sahaja Engineering Team Project (ETP), pasti pelajar-pelajar UTP (Third Year Engineering) akan berasa susah hati. Manakan tidak, subjek ini banyak menelan masa dan tenaga. Kena buat projek kejuruteraan yang menggabungkan semua disiplin kejuruteraan yang ada di UTP (matlamat asal ETP).

Pengagihan kumpulan telah dibuat beberapa minggu sebelum bermulanya semester Januari 2010. Masing-masing pasti nak tahu siapa yang bakal sama-sama menanggung beban ETP ni.

Continue reading

Kesibukan Bulan April Menghampiri Klimaks

Salam sejahtera buat semua.

Bulan-April

Bagi semester Januari, bulan April adalah antara bulan yang paling sibuk dengan segala macam hal. Kebiasaannya, dalam bulan inilah akan datang segala projek-projek besar dalam setiap subjek dan tugasan-tugasan yang berat.

Esok, hari penilaian untuk projek ETP. Diharapkan segalanya berjalan dengan lancar. Sejak dua tiga hari ni sibuk dengan sentuhan terakhir bagi projek ni. Kebetulan pula saya ditugaskan untuk membuat poster bagi projek kumpulan kami.

Continue reading