Wake Me Up When September Ends

Salam sejahtera buat semua.

Wake me up when september ends

1 Oktober telah menjengah kita hari ini. Syawal yang disambut sebulan yang lalu juga telah berakhir. Saya pun telah melangkah ke semester terakhir di UTP untuk pengajian Ijazah Sarjana Muda. Seingat saya, semasa melangkah ke bulan September tempoh hari, klausa “wake me up when September ends” telah menjadi trending topic di Twitter.

Sekarang ni sudah pun berlalu bulan September, maka bangunlah masing-masing di bulan Oktober. Tolong la kejutkan mana-mana rakan-rakan yang tidur masa bulan September yang lalu.

Continue reading

Perancangan Perjalanan ke UTP Selepas Cuti Raya

Salam sejahtera buat semua.

Sedikit kemaskini berkenaan perancangan perjalanan kembali ke Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) pada hari ini sebagai tanda berakhirnya cuti raya untuk meneruskan sisa semester Mei 2011 dengan menduduki peperiksaan akhir.

Agak lama juga bercuti kali ini kerana dapat kembali awal iaitu pada hari Khamis minggu terakhir sebelum Hari Raya Aidilfitri yang sekaligus mengelak daripada terlibat dalam kesesakan jalan raya.

Walaupun cuti sebenarnya sudah berakhir lebih awal, tetapi disebabkan kertas peperiksaan yang perlu diambil jatuh pada hari Jumaat nanti, maka cuti boleh disambung sambil mengelakkan kesesakan lalu lintas, sekali lagi.

Continue reading

Sebelum Bergerak Pulang ke UTP

Salam sejahtera buat semua.

Rumah Che Ibrahim

Nampaknya percutian midsem telah menghampiri ke penghujungnya. Pagi ini saya akan bergerak pulang semula ke Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) bersama-sama dengan tiga lagi rakan iaitu Farhan Faiz, Khairul Anuar dan Amir Maliki.

Rasa cepat je cuti ni berlalu. Lagipun, cuti midsem kali ni bukan lama sangat pun. Sekadar diberi cuti pada hari Khamis, Jumaat, Sabtu dan Ahad sahaja. Rakan-rakan dan saya bernasib  baik kerana kelas terakhir adalah pada hari Isnin, maka kami berpeluang untuk pulang pada petang hari Selasa.

Continue reading

Proses Pengesahan Blog untuk Empire Avenue #EAv

Salam sejahtera buat semua.

{EAV_BLOG_VER:74a11a9e4646ba25}

Macam mana nak cakap eh? Well, I’m not in the mood to blog la for this few days. Don’t know what to write and have no idea at all. So, this post is just for Empire Avenue #EAv blog verification purpose.

What is this #EAv things? Benda ni macam stock exchange untuk media sosial la kot. I have no idea sangat pun. Baru je mula main dua tiga hari lepas, padahal sebelum ni dah lama kecoh dalam kalangan kawan-kawan di Twitter. Baru tergerak hati nak join setelah diajak oleh bro Denaihati.

Continue reading