Cuti yang membawa kalut dan keletihan (2)

Salam sejahtera buat semua.

Entri adalah sambungan daripada entri sebelumnya

Semasa solat Jumaat, khutbah yang disampaikan adalah berkaitan H1N1. Imam mengambil peluang semasa membaca khutbah untuk mengumumkan penutupan UTP yang bermula pada pukul 3 petang. Sepanjang khutbah, Imam banyak mengingatkan tentang sebab datangnya H1N1 dan apakah yang perlu dilakukan. Kerana tiba agak lewat, saya tidak sempat untuk mendengar keseluruhan khutbah.

Selesai sahaja solat Jumaat, saya mengambil peluang untuk membuka semula elearning. Nasib saya baik sebab dapat akses masuk dan membaca sendiri notis rasmi tersebut, sebelum menyalin dan menyiarkannya dalam entri di blog ini.

Continue reading

Cuti yang membawa kalut dan keletihan

Salam sejahtera buat semua.

Dua hari yang lalu, iaitu Jumaat lepas, saya ada memasukkan dua entri mengenai penutupan Universiti Teknologi Petronas (UTP). Dalam kekalutan menerima berita penutupan itu, pelbagai perkara dan masalah datang melintang.

Lewat malam Jumaat tersebut, terdapat beberapa berita tersebar mengenai penutupan UTP. Namun, masih belum ada kesahihan akan hal tersebut. Yang ada hanyalah penyebaran notis tentang masalah terkini berkaitan H1N1 di UTP. Semasa membaca notis tersebut, tidak tergambar langsung yang UTP akan ditutup.

Continue reading

Entri ke-100?

Salam sejahtera untuk semua.

Mengambil mood petang yang agak redup lagi sunyi, aku menulis entri tanpa tujuan ini. Takde tujuan? Takde faedah la kalau begitu aku menulis kali ni. Hehe.. Entri khas ini ditujukan untuk menunjukkan penulisan aku dalam blog ini yang ke-100.

Betul ke entri yang ke-100 ni? Sikit je la kalau 100 tu. Tak banyak pun. Kalau ikut apa yang ditulis kat ayat bawah tajuk entri sebelum ni, itu adalah entri ke-99 yang ditulis oleh beliamuda.

Rasanya, itu adalah entri yang ditulis menggunakan penulis dengan profil beliamuda. Rasanya, jumlah entri dalam ni memang dah lebih 100. Tu pun, sebab campur dengan entri daripada blog lama.

Cukup la dengan penulisan untuk entri ni. Saja nak masukkan gambar kenang-kenangan untuk entri ke-100 ni.

Continue reading

Redupnya hari ini

Salam sejahtera buat semua.

Kalau hari yang cerah untuk jiwa yang sepi, hari yang redup ni untuk jiwa yang macam mana pulak ya? Tapi, hari ni memang best la. Bangun awal pagi, tengok keadaan kat luar bilik masih lagi gelap. Kebiasaannya bilik aku ni akan disinari cahaya yang panas dan terik sebab memang kedudukan tingkap aku ni menghadap arah matahari terbit.

Continue reading