Juara Maharaja Lawak 2011

Salam sejahtera buat semua.

Maharaja Lawak 2011

Tak tahu la berapa ramai malam ni yang semangat kat depan TV sebab nak tengok gelanggang akhir Maharaja Lawak 2011 yang menyaksikan empat pelawak berentap merebut gelaran Maharaja Lawak. Empat pelawak (persendirian/berkumpulan) yang berentap dalam gelanggang akhir Maharaja Lawak 2011 ialah Jozan, Sepah, Nabil dan Jambu.

Yang pastinya, lagi ramai yang menonton Maharaja Lawak 2011 melalui alternatif lain seperti Youtube dan muat turun daripada perkongsian torrent. Saya sendiri tidak menonton Maharaja Lawak yang disiarkan di Astro Warna. Semuanya tunggu masuk dalam Youtube je la. Entah dah berapa kali akaun orang yang muat naik tu dah kena padam pastu buat yang baru.

 

Gelanggang Akhir Maharaja Lawak 2011

Dalam gelanggang akhir Maharaja Lawak 2011, penonton akan menyaksikan pemilihan juara yang akan membawa gelaran Maharaja Lawak. Sampai di gelanggang akhir ni pun dah cukup bertuan kerana masing-masing akan membawa pulang hadiah wang tunai yang lumayan. Korang boleh tengok di bawah untuk nilai hadiah wang tunai bagi setiap kedudukan dalam siaran akhir Maharaja Lawak 2011.

  • Juara – RM350,000
  • Naib Juara – RM250,000
  • Tempat Ketiga – RM150,000
  • Tempat Keempat – RM50,000

 

Keputusan Maharaja Lawak 2011

Akhirnya, keputusan bagi Maharaja Lawak 2011 telah pun diumumkan dengan Sepah membawa gelaran Maharaja Lawak!

Berikut adalah susunan keputusan Maharaja Lawak 2011:

  • Juara – Sepah
  • Naib Juara – Jozan
  • Ketiga – Nabil
  • Keempat – Jambu

Mengikut pengiraan, jika peserta berkumpulan perlu membahagikan hadiah wang tunai secara sama rata, Nabil lah yang paling beruntung kerana jumlah hadiah wang tunai yang dimenanginya adalah paling tinggi secara individu.

beliamuda: Semua ni saya tak tengok lagi. Ikut tweet rakan-rakan di Twitter je.

4 thoughts on “Juara Maharaja Lawak 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge