Gambar Penuh Proton Inspira (Rekaan Luaran)

Salam sejahtera buat semua.

Proton Inspira

PROTON Holdings (Perusahaan Otomobil Nasional) hari ini telah secara rasmi melancarkan Proton Inspira. Seperti yang telah dijanjikan, gambar penuh rekaan Proton Inspira telah dipertontonkan kepada umum. Proton Inspira dibina berdasarkan model kereta Mitsubishi Lancer.

Berikut adalah gambar penuh rekaan luaran (exterior design) kereta Proton Inspira untuk tontonan semua. Gambar-gambar ini diambil daripada blog berita automatif Paultan.

Proton Inspira Proton Inspira

Proton Inspira Proton Inspira

Empat pilihan warna untuk kereta Proton Inspira;
Solid White, Plum Red, Tranquility Black and Genetic Silver.

Proton Inspira

Proton Inspira

Proton Inspira

Proton Inspira

beliamuda: Rekaan Proton Inspira tidak kelihatan segarang Mitsibushi Lancer…

21 thoughts on “Gambar Penuh Proton Inspira (Rekaan Luaran)

  1. Salam…just ingin bg pandangan. kenapa design kereta yang dibuat perlu menyerupai design kereta lain bulat2. xboleh ke konsep yg ada itu di olah menjadi design kita sendiri.
    sedangkan ramai idea yang dpat kita kumpulkan melalui student product design atau industrial design. meleui mereka kita akan dapat idea baru yang lebih menarik dan berkesan untuk mendapt idea atau identiti kita. terimaksih

  2. bukan perlu menyerupai.. tetapi memang disengajakan untuk menyerupai..
    utk pengetahuan.. design model ni tak boleh diolah hingga menghilangkan bentuk asal mitsu.. ini adalah perjanjian proton & mitsu..
    begitu juga dengan dua model proton (exora n persona) yang diambil oleh mitsu untuk pasaran amerika latin…

    senang cerita.. proton n mitsu bertukar produk..

  3. baik angkat vios je…dr segi minyak n power lagi bagus dr model 1.8…maintenance murah..tp kereta proton korang tengok la nnt sure mahal… aku dah pernah pakai 2 kereta proton dulu…mmg selalu banyak masalah…lepas pakai toyota brand..mmg lega kepala otak..sbbb jimat n berkualiti…dah pakai vios n altis lama…mmg best..n save money…kata org toyota mmg value for money… so sebelum beli pikir2 la dulu bab2 kualiti 7 maintenance costs…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge