Gambar Penuh Proton Inspira (Rekaan Luaran)

Salam sejahtera buat semua.

Proton Inspira

PROTON Holdings (Perusahaan Otomobil Nasional) hari ini telah secara rasmi melancarkan Proton Inspira. Seperti yang telah dijanjikan, gambar penuh rekaan Proton Inspira telah dipertontonkan kepada umum. Proton Inspira dibina berdasarkan model kereta Mitsubishi Lancer.

Berikut adalah gambar penuh rekaan luaran (exterior design) kereta Proton Inspira untuk tontonan semua. Gambar-gambar ini diambil daripada blog berita automatif Paultan.

Proton Inspira Proton Inspira

Proton Inspira Proton Inspira

Empat pilihan warna untuk kereta Proton Inspira;
Solid White, Plum Red, Tranquility Black and Genetic Silver.

Proton Inspira

Proton Inspira

Proton Inspira

Proton Inspira

beliamuda: Rekaan Proton Inspira tidak kelihatan segarang Mitsibushi Lancer…

22 thoughts on “Gambar Penuh Proton Inspira (Rekaan Luaran)

  1. vios kena tinggal dengan saga BLM je di hi-way..

    vios 3bln adik aku guna dah kena ganti enjin baru…
    mmg hampeh..tapi sbb brand luar beb..malu nk kecoh woo..adik aku pun cakap gitu..

    “”aku dah pernah pakai 2 kereta proton dulu…mmg selalu banyak masalah…””

    ko pakai proton zaman iswara wira..mmg sure time tu proton banyak masalah..kalau aku pun mmg tolak tepi proton kalau zaman tu

    • @abdul bahih, sejak drp keta lembu sampai la terciptanya proton ni memang ade tayar. kalau xder tayar tu bukan keta la namanya.. jauh sangat imaginasi nye

  2. sebelum beli tengok logo dulu ye… lain logo lain harganya, lain mutunya. ;D ingatkan inspira ni pure inspiration, hurmmm.

  3. ish.. ramai yang komen pro, kontra lagi byk.. yang herannya ramai yang pentingkan kelajuan hingga bleh mencecah 170 km/j.. kat jalan m.sia ni paling laju pon 110 km/j jer… ye la rakyat Malaysia kan byk duit nak bayar saman.. huhuhuhu

  4. ramai org pakai “kancil” pun dah rasa sangat2 sedap dan puas hati mcm naik merc..sebab ape???sbb mereka sbnrnya BUTAbab2 kereta..sama kes spt org compare inspira dgn vios, city, bla3….tgk luar dan brand shj, y lain xtau nk nilai dari sudut ape…brand bukanlah ukuran..sme cm nk cri awek, lawa je nak, tp value xda BUTA plak xleh nilai…tu la sruh blaja tggi2 xnak pastu nk nilai basic technical pn xtau..kalau bleh nak jgk tgk org campare vios dgn inspira ni point by point, nk tgk jgk akal diorg apa point y dorg compare…

  5. ben sigara içmm.içendende nefret ederim ama babam ve çok sevdiğim bi arkadaşım içiyolar arkadaşım yaşı küçük olmasına rağmen alkol bile kullanıyor sizler bu konuda deneyimlisiniz onları bu durumdan nasıl kurtarabilirim sigarayı bırakmaları için ne yapabilirim(inatçı oldukalarını göz önünde bulundurusanız sevinirim.)en kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum.LÜTFEN YARDIM EDİNNNN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge