Temuduga Krew Kabin MAS (Julai 2010)

Salam sejahtera buat semua.

[terbaru] Temuduga Krew Kabin MAS untuk Julai/Ogos 2010.

MAS

Untuk memenuhi keperluan tenaga kerja bagi mengisi kekosongan pekerja yang telah meninggalkan syarikat dan juga untuk memastikan kakitangan yang mencukupi bagi operasi penerbangan dan ketibaan pesawat baru dengan itu  syarikat akan mengadakan pengambilan baru seperti berikut:-

Sertai Kakitangan Kabin Terbaik Di Dunia

Jika anda suka mengembara dan bermimpi untuk menikmatinya, sertai MAS sebagai Pegawai Penerbangan atau Pramugara & Pramugari. Kami menawarkan pakej gaji yang menarik dengan faedah, faedah kesihatan dan lain-lain.

Kami menawarkan pakej gaji yang menarik beserta elaun, kemudahan perjalanan, perubatan dan lain-lain.

Kelayakan:

  • Warganegara Malaysia berumur antara 18 hingga 30 tahun semasa tarikh temuduga.
  • Minimum SPM atau kelulusan yang setaraf dengannya yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia serta lulus dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, matematik dan 3 subjek lain yang diambil dalam satu peperiksaan.
  • Fasih bertutur dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris. Penguasaan bahasa lain adalah satu kelebihan.
  • Sihat tubuh badan dengan penglihatan baik dan tidak rabun warna.
  • Ketinggian minimum 165sm (lelaki) dan 157sm (wanita) dengan berat badan yang seimbang.
  • Memiliki personaliti dan penampilan yang menarik dan bermotivasi tingging ke arah kecemerlangan di dalam
    khidmat pelanggan.

Jika anda memenuhi kelayakan di atas, sila hadir ke sesi TEMUDUGA TERBUKA KAKITANGAN KABIN KAMI seperti berikut:-

Kawasan Tempat Tarikh Kategori
Johor Bahru Johor Bahru Persada Johor International Convention Centre Jalan Abdullah Ibrahim Johor Bahru Johor 3 Julai 2010 (Sabtu) Pramugara

dan

Pramugari

Pulau Pinang Penang Hotel Royal Penang
No. 3, Jalan Larut
10050 Pulau Pinang
3 Julai 2010 (Sabtu)

Sila bawa bersama surat permohonan, resume, sijil-sijil akademik asal serta salinan  yang disahkan, kad pengenalan dan gambar terbaru berukuran pasport (tidak akan dikembalikan).

Calon-calon dinasihatkan berpakaian kemas (kemeja-t, selipar dan seluar jeans tidak dibenarkan sama sekali). Calon-calon wanita digalakkan memakai kebaya.

Calon yang berjaya dikehendaki menandatangani Perjanjian Ikat Jamin Latihan. Pengambilan berdasarkan kontrak selama 5 tahun.

Proses temuduga ini dijangka akan mengambil masa yang panjang. Oleh itu anda dinasihatkan bersedia untuk berada dilokasi temuduga sepanjang tempoh tersebut.

Comments

17 responses to “Temuduga Krew Kabin MAS (Julai 2010)”

  1. […] [terbaru] Temuduga Krew Kabin MAS untuk Julai 2010. […]

  2. RozaniGhani Avatar

    Zaman sekarang, pramugari dah makin tak cun!

    1. beliamuda Avatar

      @RozaniGhani, sebab yang cun tak nak jadi pramugari kot? penangan pramugari terlampau mungkin? 😛

      1. nazra Avatar

        tak perasan lah pulak. bukan pramugari selalunya cun cun belaka ka 😀

        1. beliamuda Avatar

          @nazra, cun tu abstrak kot.

  3. apit85 Avatar

    cam bes je apply,blh jln 1dunia…neh neh nehhh B-)

  4. MR.A Avatar
    MR.A

    Mse intebiu dorang tnye dlm Bm ke Bi ehh???/
    bleh spe2 jwb x?

    1. FA Avatar
      FA

      HELLO MR.A, As we know that most of Malaysian people, was really week in English
      language,am i?…so during on interviewing, it will be depend on individual,for example sir.
      If you wanna answer in English, or in Malay so your answer still can. Beater in English, but the most important thing is you should be confident, comfortable, and prepaid your all information.

  5. linda Avatar
    linda

    kt jb 2 peramugari ad ke x..

    1. FA Avatar
      FA

      Dear, linda
      ya sure it is….

  6. yana Avatar
    yana

    Boleh sape2 btau tak…interview untuk intake krew cabin diadakan berapa tahun sekali?

    1. ema Avatar

      @yana, nak gak jd pramugari..
      huhu..
      tp x cantek..
      bler ag ade intrvw ek?

  7. sue Avatar
    sue

    kenapa temuduga hanya di johor dan penang?
    kenapa tak datang ke negeri lain seperti terenggnu?
    orang lain yang berminat untuk bekerja sebagai pramugari pon terbantut sebab kewangan tidak mengizinkan untuk pergi interview..

  8. Reno Linus Avatar
    Reno Linus

    i was really interested about this FA seen I’m in form 5 and 6, until now,but it’s was really difficult to find the information about interview,i mean “when,where,and so on”…..if any information about this FA, pleas info me with this email: tambunan_boyz@yahoo.com

  9. Alizan Avatar
    Alizan

    Hai..tak ada kah temuduga utk pramugara d negeri sabah?

    1. reno Avatar
      reno

      Tu la kan,xda ne d sabah? emm mggu lepas aku ade cll dkt pejabat malaysia ariline kn pas tu tanya pasal pengambilan crew cabin mas ne kn tpi dia ckp tnggu and lihat..but one of them ada minta no aku name dia mohd. azizul (FA)…And die kate if any information, aku cll or sms die kte r…so how alizan, memang minat kew FA ne? k r nti kalau ade ape2 information aku bgi tau kau tpi mcm mane nak bgi tau ye email or no pn xde….k r ni email aku tambunan.boyz@yahoo.com,hp xboleh r nti ada yang mau emmm faham2 r tu. apa2 pn kita saling berinformasi tau.

  10. jason Avatar
    jason

    knapa x buat kat Sabah….not fair la.kitaorang pun ada rasa maw jadi pramugara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge