(Gambar) Perodua MPV Alza

Salam sejahtera buat semua.

Perodua-Alza-Versatile-As-You

Hari ini, 23 November 2009, Perodua MPV Alza dilancarkan secara rasminya. Model ini adalah adaptasi daripada Daihatsu Boon Luminas / Toyota Passo Sette yang telah menjadi bualan sejak hampir setahun yang lalu.

***

Perodua Alza 1.5L Standard M/T Perodua Alza 1.5L Premium M/T Perodua Alza 1.5L Standard A/T Perodua Alza 1.5L Premium A/T
Solid – RM55,490 Solid – RM60,490 Solid – RM58,490 Solid – RM63,490
Metallic – RM55,990 Metallic – RM60,990 Metallic – RM58,990 Metallic – RM63,990
S. Metallic – RM56,190 S. Metallic – RM61,190 S. Metallic – RM59,190 S. Metallic – RM64,190

Perbandingan harga diantara varian Perodua MPV Alza

***

Iklan Komersial TV untuk Perodua Alza

***

perodua-alza-mt-sx-silver-06

Perodua MPV Alza – Pandang Depan

perodua-alza-mt-sx-silver-03

Perodua MPV Alza – Pandang Sisi

perodua-alza-mt-sx-silver-04

Perodua MPV Alza – Pandang Sisi

perodua-alza-mt-sx-silver-05

Perodua MPV Alza – Pandang Belakang

perodua-alza-mt-sx-silver-01

Perodua MPV Alza – Dalaman

anti-theft-system

Perodua MPV Alza – Kunci dan Sistem Anti-Kecurian

audio-system.jpg_770

Perodua MPV Alza – Sistem Audio

console-box

Perodua MPV Alza – Konsol Gear

gearshift

Perodua MPV Alza – Konsol Gear di depan

meter

Perodua MPV Alza – Sistem Meter

mid

Perodua MPV Alza – Penanda Aras Minyak

Perodua MPV Alza – Papan Pemuka

Perodua MPV Alza – Konsol Gear Di Depan

Perodua MPV Alza – Kotak Sistem Audio

Perodua MPV Alza – Pandang Dalam


beliamuda: orang kata, macam MyVi panjang je… huhu.. MPV kedua untuk kereta keluaran Malaysia selepas Proton Exora…

118 thoughts on “(Gambar) Perodua MPV Alza

  1. saya baru cadang nk pakai Alza kalau boleh biarlah kualitinya bertahan selama saya menggunakannya nanti buat masa kini saya memakai proton saga 1.3 memandangkan perjalanan balik kampung jauh dan bila dikampung nkjuga bawa ibu saya berjalan-jalan bersama-sama keluarga saya lalu saya mengambil keputusan berbincang dengan suami bertukar kepada Alza walaupun saya bergaji kecil memandangkan Alza kereta yang berbentuk mpv dengan harganya murah saya bertekad untuk membelinya pada hariraya ini walaupun dengan pembayaran secara full loan .Tolong!!! bagi panduan atau nasihat tentang Alza agar saya bukan menjadi orang yang kecewa sebagai pengguna teraniaya.

  2. untuk pngatuan awak,alza adalah plihan yg tepat.mnyak jmat,klajuan boleh dkatakan tbaek la dlam kelas nye..sya dh stahun pkai alza.

  3. bg kereta auto tu gear dekat atas tu memang cantik dah cuma kerusi pemandu tu buat la mcm manual supaya tempat letak air tu ada jg seperti keta2 lain.dan bg bahagian belakang buat la mcm grand lavina supaya pandangan belakang nampak cantik dan bergaya.nie nampak kecik sangat pandangan dr arah belakang.

  4. sya dah 4 bln pakai Alza (A) Premium, so setakat ni no problem.kwn2 ckp tepat pilihan membeli kenderaan…..skrg tgh cr rim yang cantik utk MY Alzaku he..he..he..

  5. aircond ade kat dpn je,blkg xde,kdg2 pnumpang blkg bising xdpt rasa aircond,klau bleh nk tmbh lubang aircond kat blkg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge