Keputusan Pilihan Raya Kecil Bagan Pinang N31

Salam sejahtera buat semua.

Info pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang:

Jumlah pemilih berdaftar: 13,664 orang

Jumlah pemilih biasa: 9060 orang

Jumlah pemilih pos: 4604 orang

Pecahan pemilih mengikut kaum: Melayu – 8,577 orang (62.77 peratus), India – 2,834 orang (20.74 peratus), Cina – 1,498 orang (10.96 peratus) dan lain-lain – 755 orang (5.54 peratus)

Pecahan pemilih mengikut jantina: Lelaki – 7,912 orang (57.9 peratus) dan perempuan – 5,752 orang (42.10 peratus)

Jumlah pusat mengundi: 8 pusat melibatkan 8 sekolah

Jumlah saluran mengundi: 18 saluran.

***

Peti undi pertama pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang tiba di pusat penjumlahan undi di Dewan Majlis Perbandaran Port Dickson pada pukul 6:05 petang.

Berikut adalah keputusan semasa pengiraan undi di Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang N31. Keputusan adalah tidak rasmi dan akan di kemas kini daripada semasa ke semasa.

6:30 Petang: PAS – 1847 UMNO – 6358

6:50 Petang: PAS – 2490 UMNO – 7821

7:40 Petang:PAS – 2578 UMNO – 8013 (Rasmi dah rasanya, tunggu berita lanjut je) – Mstar Online

No. Nama Parti Jumlah Undi Semasa
1 Zulkefly Mohamad Bin Haji Omar Parti Islam Semalaysia 2578
2 Isa Samad United Malay National Organisation 8013

Sumber: Perisik Rakyat

***

Calon Barisan Nasional, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad memperoleh 3,521 undi pos berbanding calon Pas, Zulkifly Mohamad Omar hanya memperoleh 601 undi.

Undi rosak adalah 134 manakala keseluruhan undi pos ialah 4,611 undi. – Utusan

***

8:05 petang: Pengumuman rasmi daripada Suruhanjaya Pilihan Raya

Mohd Isa Abd Samad (BN): 8,013
Zulkefly Mohamad Omar (PAS): 2,578

Majoriti: 5,435
Undi rosak: 223

prk bagan pinang

-Malaysiakini

***

Keputusan Rasmi Pilihan Raya Kecil DUN Bagan Pinang

keputusan rasmi prk bagang pinangKeputusan Rasmi PRK DUN Bagan Pinang 2009

keputusan rasmi pru bagan pinang 2008Keputusan PRU DUN Bagan Pinang 2008

Gambar daripada Malaysiakini…

19 thoughts on “Keputusan Pilihan Raya Kecil Bagan Pinang N31

  1. tahniah dan takziah kepada yang menang…

    are_long2..tak baek ckp gtu..klu btol tape a..if salah,fitnah tu..
    kopok cap bulan pn best juga,kata org bagan pinang..(tau cte??)

  2. aku ne xda la nak bela mane2 pun tapi tuk belah pembangkang tu…agak2 la nak buat modal pilihanraya…ne x…bila pilihanraya je pengundi hantu la,spr x telus la,politik wang beli pengundi la…tapi bila war2 kan benda tu…tup2 dorang menag xda plak nak kecoh2…carila modal lain beb…dari korang dok bertelagah sesame islam baik dok pakat same2 memajukan malaysia ne…jgn jadi negara jiran kita bapak seberang…telalu bebas dan demokratik(la sangat)aku tengok banyak sangat SAKAI2 KAT JALANAN(sowi kasar)…dah jadi negara x bertamadun plak sedangkn negara mereka mejoriti rakyat islam…pikir2 la broooooooo sume

  3. Alhamdulilah keputusan telah diketahui… dan menunjukkan kepercayaan masih ade dan meningkat lagi dr PRU yang lepas… Tahniah Bagan Pinang…!!
    Memfitnah, jatuh peribadi orang lain, dengki dan janji kosong xdpt nk majukan Bagan Pinang…
    So.., kite tunggu reaksi pembangkang lepas keputusan nie…
    Haha.., mesti gelak punyer alasan dieorng..
    Kpd pemimpin yg menang.., jgn ulangi lagi titik hitam yg lampau.. Jika tidak, kelak rakyat akan menolak keseluruhan parti yg byk membangunkan negara kita hingga ketahap ini…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge