Meniru Bulat-Bulat Jangan Sampai Kantoi!

Salam sejahtera buat semua.

Kantoi tiru report

Tidak dapat betul saya menahan gelora untuk menulis di sini apabila membaca satu entri seorang pensyarah di UTP (salah seorang panel yang menilai Process Plant Design I kumpulan saya) berkenaan komen beliau yang mengantoikan laporan yang ditulis oleh pelajar.

Berada di penghujung sem, banyaklah laporan yang perlu ditulis oleh pelajar untuk setiap tugasan dan projek yang perlu disiapkan. Ada yang menyelesaikan tugasan diberi dengan hasil usaha sendiri, tidak kurang juga yang menggunakan teknik peniruan untuk menyiapkan laporan.

Continue reading

Menghantar Sexual Harassment Report kepada TM

Salam sejahtera buat semua.

Emel TM sexual harassment

Apa perasan korang kalau masa tengah semangat nak buat report pasal masalah berkaitan kepada pihak yang sepatutnya tapi akhirnya saluran yang disediakan tu tak dapat nak digunakan sebaiknya?

Alkisahnya macam ni la. Aku ada nak buat satu laporan khas kepada TM. Memang berkaitan dengan diorang la. Semangat aku pergi bukak laman web TM dan cari macam mana cara nak hubungi diorang dan dengan senang aku jumpa “Contact Us”.

Continue reading