Ikut Naluri dan Gerak Hati, Terutamanya Untuk Benda Baik

Salam sejahtera buat semua.

gerak hati

Tiba-tiba je tergerak hati nak tulis entri baru. Apabila naluri tu dah datang, jangan dilepaskan peluang untuk melakukannya, terutamanya kalau masa tu idea datang dengan mencurah-curah sebab ianya akan lenyap jika terus diabaikan.

Walaupun sibuk dengan kerja yang lebih penting, selitkan dulu idea yang datang dalam satu catatan ringkas. Paling mudah, dalam henset masing-masing. Boleh ditaip sebagai draft message atau disimpan sebagai note. Apabila sudah ada masa terluang, boleh la dikembangkan lagi idea tadi.

Continue reading

Mulut Macam Celaka, Tapi Hati Kecut

Salam sejahtera buat semua.

Feel it on your tounge

Bangun pagi dengan mood yang baik sebab test Malaysian Studies pada hari ini ditunda ke dua minggu lagi, sedikit tercalar dengan perangai biadap sesetengah orang dalam masyarakat kita.

Biadap tak bertempat. Mulut berkata-kata macam celaka. Suka berkata-kata kesat, perangai entah macam mana. Tidak tahu daripada mana asal usulnya, tiba-tiba sahaja mengeluarkanĀ  kata-kata penghinaan kepada orang lain.

Continue reading

Test Malaysian Studies Ditunda dan Krisis Di Libya

Salam sejahtera buat semua.

MS-Test-1-Postponed

Assalamualikum and Good Day everybody.

Due to the crisis in Libya and in the middle east. Our mid-term test is postpone to 22nd of March 2011 at 8pm. the venue will be inform later.

Students are advise to continue your reading from chap 1 till chap 5.

Regards

Lord Rairy

Continue reading