Bayi Dibakar Dalam Tong Sampah, Manusia Hilang Akal?

Salam sejahtera buat semua.

bayi dibakar dalam tong sampahTong sampah kawasan bayi yang dibakar itu dibuang. [Utusan Malaysia]

Saya pasti semua terkejut mendengar berita kejadian bayi ditemui dalam tong sampah yang mati dibakar. Terkejut dan pasti ramai akan menyumpah seranah tindakan tidak berkeperimanusian ini. Hilang akalkah manusia begini?

Malam ini merupakan satu lagi titik pemula kepada kes-kes sembilan bulan akan datang. Pasti semua mengerti kenapa saya berkata demikian? Malam ini merupakan malam yang akan diraikan sebagai malam kasih sayang. Malam pasangan tidak halal mengadu berahi.

Continue reading

Gambar Kereta Lotus F1 – Lotus Cosworth T127

Salam sejahtera buat semua.

Lotus Cosworth 127

Akhirnya, Lotus F1 secara rasmi mempersembahkan kepada umum kereta F1 yang diberikan nama Lotus Cosworth T127 di Royal Horticultural Hall, London. Dengan menggunakan kombinasi warna hijau-kuning, Lotus Cosworth T127 ini dipenuhi dengan logo-logo penaja seperti Tune Group, 1 Malaysia, Naza Group dan Proton. Continue reading

Kabel Telefon Dicuri, TM Lambat Bertindak

Salam sejahtera buat semua.

kabel elektrik

Kalau tak silap, sudah hampir sebulan kejadian kecurian talian kabel telefon di kawasan rumah saya. Dalam sebulan ini jugalah segala servis berkaitan TM yang dihubungkan ke rumah tidak dapat digunakan dengan sepenuhnya. Ok, tidak boleh guna langsung.

Nasib baik kejadian kecurian kabel ni berlaku pada minggu terakhir saya berada di rumah. Laporan kecurian telah dibuat seawal hari pertama kejadian lagi. Dengan harapan, masalah dapat diselesaikan segera. Dua hari kemudian, saya sendiri ke Kedai TM di Kota Bharu untuk membuat pertanyaan berkaitan.

Continue reading

Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009?

Salam sejahtera buat semua.

[Panas] Tarikh Pengumuman Keputusan SPM 2009

Aish. Adik-adik ni. Memang tak sabar betul nak tahu bila keputusan SPM 2009 nak keluar. Abang tahu adik-adik semua berdebar menanti result SPM 2009 tu diumumkan. Abang pun pernah melalui debaran menanti keputusan SPM tidak lama dahulu, walaupun mungkin debaran banyak dihilangkan dengan kesibukan belajar di UTP.

Makin dekat dengan tarikh pengumuman (biasanya sekitar awal bulan Mac), makin terasa berdebar adik-adik kita ni. Banyak juga yang duk bertanya di sini. Ada je peluang nak tanya sikit, memang tulis terus.

Continue reading

Laman 214 - 305« Mula...102030...212213214215216...220230240...Akhir »