Selamat Menduduki PMR 2012 Buat Pelajar Tingkatan 3

Salam sejahtera buat semua.

Selamat menduduki PMR 2012

Sesungguhnya abang terasa penat sangat pada malam ini. Namun, keinginan hati untuk mengarang khas buat adik-adik pelajar Tingkatan 3 di luar sana nampaknya lebih membuak-buak kala ini.

Abang rasa mungkin adik-adik Form 3 sedang sibuk menelaah sehabis mungkin sebelum mula menduduki kertas pertama PMR 2012 pada hari esok. Tak kurang juga ada yang buat-buat tak tahu je pasal PMR esok ni. Yang bukan nak ambil PMR la kan?

Continue reading

Persiapan Konvokesyen ke-12 UTP

Salam sejahtera buat semua.

Majlis Konvokesyen 12 UTP

Baru minggu lepas saya dapat surat jemputan rasmi untuk menghadiri Majlis Konvokesyen ke-12 Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) melalui emel. Rasanya, rakan-rakan lain pun sama. Tak tahulah kenapa lambat sangat nak hantar surat jemputan rasmi tu.

Dengan tarikh konvokesyen yang berbaki kurang tiga minggu, pengesahan kehadiran juga telah hampir ditutup. Pengesahan kehadiran ke Majlis Konvokesyen UTP kali ke-12 akan ditutup pada 5 Oktober.

Continue reading

Aktiviti Waktu Makan Tengah Hari di Bulan Ramadan

Salam sejahtera buat semua.

Site Office 4 Sembawang Shipyard

Rakan-rakan sekerja yang lain akan keluar makan di kafe seperti biasa sebaik sahaja tiba waktu makan tengah hari. Tapi saya tidak turut serta kerana berpuasa dan terus berada di dalam pejabat.

Masa inilah peluang yang saya ada untuk online. Nak harapkan waktu selepas berbuka puasa dan terawih, memang payah sikit la sebab badan yang penat dan rasa mengantuk. Kena pula nak bangun awal pagi untuk bersahur.

Continue reading

Bekerja Tujuh Hari Seminggu di Tapak Projek

Salam sejahtera buat semua.

Crane Farewell, Spartia

Ramai rakan sekerja yang kata sangat best kalau dapat turun ke site. Tapi tidak semua keadaan turun ke site itu best sebenarnya. Realitinya, banyak perkara yang berbeza daripada tanggapan apabila berada di site, bergantung kepada situasi dan keadaan.

Kini saya perlu bekerja selama tujuh hari seminggu kerana jadual projek yang ketat. Dua projek hampir sama yang bertindan jadualnya mendesak kami untuk tidak lari daripada jadual yang telah ditetapkan.

Continue reading

Laman 3 - 3212345...102030...Akhir »