Sambutan Meriah di Parit Buntar Inn

Salam sejahtera buat semua.

Parit Buntar Inn
Parit Buntar Inn, gambar lama…

Setelah membelah Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) dari Puchong ke UNITEN kemudian terus Parit Buntar Inn selama lima jam, kami disambut dengan meriah di sini. Persinggahan pertama di RnR Rawang membolehkan kami bertemu dengan rakan-rakan lain yang turut dalam perjalanan ke sini dan kali kedua kami singgah sebentar di Hentian Sebelah Bukit Gantang.

Tanpa disangka, ada sambutan meriah sebaik sahaja kami tiba di Parit Buntar Inn. Jalan masuk (sehala) ke laluan depan Parit Buntar Inn sesak dengan kereta memarkir di kiri dan kanan jalan.

Continue reading

Sekitar Putrajaya International Hot Air Balloons Fiesta 2012

Salam sejahtera buat semua.

Putrajaya Hot Air Balloon

Selama ini tak pernah lagi saya tengok macam mana belon udara panas dinaikkan secara langsung di depan mata. Bersempena dengan Putrajaya International Hot Air Balloons Fiesta 2012 yang telah berlangsung sepanjang minggu lalu, saya telah berkesempatan untuk ke sana dan menyaksikan sendiri belon udara panas tersebut.

Memang sejak awal lagi dah plan untuk isi hujung minggu dengan melawat ke Pesta Belon Udara Panas Putrajaya. Ditambah lagi dengan beberapa rakan blogger yang lain turut sama bercadang untuk ke sana. Jadi, haruslah saya mengambil kesempatan yang ada ni.

Continue reading

Menikmati Matahari Terbenam di Marina Island, Lumut

Salam sejahtera buat semua.

Menikmati Sunset di Marina Island
Tempat letak parking di Marina Bay, percuma untuk tiga jam pertama

Pengalaman kali pertama menikmati pemandangan matahari terbenam akhirnya tercapai jua walaupun ianya tidak dirancang pun sebenarnya. Perjalanan yang sekadar ingin mengenal jalan disekitar Lumut kemudian bertukar menjadi satu pengalaman indah bersama dengan rakan-rakan.

Kebetulan pada waktu tersebut, kami baru sahaja tiba di kawasan Marina Island sebuah pulau buatan manusia di Teluk Muruh, Lumut, Perak. Marina Island berhadapan dengan Pulau Pangkor dan Pangkor Laut. Ada perkhidmatan ke Pulau Pangkor yang disediakan melalui pulau buatan ini.

Jom tengok gambar-gambar di bawah, antara yang sempat saya rakamkan semasa berada di sana sehingga matahari terbenam sepenuhnya sebelum beredar ke bandar Lumut untuk solat Maghrib.

Continue reading

Berjalan di Sekitar Bangunan QueensPark Kota Bharu

Salam sejahtera buat semua.

Ilustrasi QueensPark

Pada hari Isnin yang lalu iaitu pada 19 September, saya telah membawa rakan-rakan ke satu kawasan yang baru sahaja dibangunkan di Kota Bharu iaitu QueensPark SportzCity & Boulevard, Tanjong Chat, Kota Bharu.

QueensPark KB

Perancangan asal pada hari tersebut hanyalah untuk keluar bermain boling di KB Mall, tapi telah diselitkan dengan rancangan untuk ke QueensPark bagi memenuhi janji dengan adik bongsu saya. Saya dah berjanji untuk membawa dia ke kedai Tutti Frutti yang baru dibuka di bangunan QueensPark (merupakan kedai pertama dan satu-satunya yang beroperasi di sana buat masa ini).

Continue reading