Selamat Kembali ke Sekolah untuk Sesi Persekolahan 2011

Salam sejahtera buat semua.

sekolah banjir

Hari ini, 3 Januari 2011, sesi persekolahan untuk tahun ini bermula. Semua sekolah di seluruh negara akan memulakan sesi pengajian bermula hari ini termasuk negeri Kelantan, Terengganu dan Kedah yang diberikan cuti peristiwa semalam sebagai ganti cuti kemenangan Malaysia pada Piala Suzuki AFF 2010.

Pasti pelbagai ragam adik-adik yang baru memasuki Tahun 1 sekolah rendah dapat dilihat hari ini. Ada yang menangis, merengek tidak mahu ke sekolah. Ada yang takut ditinggalkan oleh ibu bapa. Tidak kurang juga yang gembira dengan suasana dan persekitaran yang baru.

Saya masih ada lagi dua orang adik yang masih bersekolah. Kedua-duanya adalah lelaki dan kedua-duanya akan menempuh peperiksaan besar pada tahun ini. Seorang bernama Syafiq yang memasuki Tahun 6 akan menduduki UPSR 2011 dan seorang lagi bernama Zakirin yang akan menduduki SPM 2011. Belajar rajin-rajin ya!

Sesi Persekolahan Tujuh Buah Sekolah Ditunda

Sayangnya, terdapat tujuh buah sekolah yang tidak dapat memulakan sesi persekolahan pada hari ini. Penundaan ini adalah disebabkan oleh banjir yang menyebabkan kawasan sekolah dinaiki air.

Sekolah yang terlibat dalam penundaan ini ialah Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Rantau Panjang, Sekolah Kebangsaan (SK) Seri Rantau Panjang (1), SK Rantau Panjang, Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Kay Boon, dan SK Lubok Stol di Rantau Panjang serta SK Bendang Pak Yong dan SK Simpangan di Tumpat.

beliamuda: Selamat kembali ke sekolah buat semua pelajar. Abang masih lagi berehat sehingga hari Rabu. ^_^ (kredit gambar kepada Utusan Malaysia)

2 thoughts on “Selamat Kembali ke Sekolah untuk Sesi Persekolahan 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge