Tarikh Rasmi Pengumuman Keputusan PMR 2010

Salam sejahtera buat semua.

Sudah puas kita berteka-teki dengan lepasan Tingkatan 3 tentang tarikh pengumuman keputusan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2010, pengumuman rasmi telah pun dikeluarkan semalam. Pasti ramai yang sudah tahu tarikh rasmi pengumuman keputusan PMR 2010.

Keputusan peperiksaan PMR 2010 akan diumumkan pada 23 Disember ini, iaitu Khamis depan. (seperti dalam jangkaan awal sebelum ini dan merupakan tarikh yang paling diyakini).

Tarikh Pengumuman Keputusan PMR 2010

Kementerian Pelajaran dalam satu kenyataan pada hari Rabu berkata analisis keputusan PMR akan diumumkan pada hari itu di pejabat kementerian di Putrajaya.

Keputusan akan dikeluarkan di sekolah masing-masing pada hari yang sama mulai pukul 10 pagi manakala calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri.

Sejumlah 479,675 orang calon telah mendaftar untuk menduduki peperiksaan tersebut pada tahun ini dan daripada jumlah itu, seramai 446,896 orang calon adalah daripada sekolah kerajaan.

beliamuda: Berita dipetik daripada BERNAMA dan gambar daripada Utusan Malaysia.

40 thoughts on “Tarikh Rasmi Pengumuman Keputusan PMR 2010

  1. aku dah gementar nie psai keputusan nie hrap kowng semua lulus dengan cemerlang samalah dengan aku nie .. amin!!!!!!!!!!

  2. huh…susah nak percaya result kluar esok…hrapx2 mncpai target…amin…susah tol..bwat exam wktu tu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge