(Sinopsis) PETRONAS Deepavali 2010 TVC – The Giant

Salam sejahtera buat semua.

PETRONAS Deepavali TVC

Sudah menjadi tradisi bagi PETRONAS sejak tahun 1995 untuk mengeluarkan iklan komersial (TVC) bagi setiap sambutan perayaan yang disambut oleh rakyat Malaysia seperti Hari Raya, Tahun Baru Cina, Perayaan Deepavali dan Hari Kemerdekaan.

Menghampiri sambutan Deepavali yang bakal disambut oleh penganut agama Hindu pada 5 November ini (Jumaat), PETRONAS sekali lagi mengeluarkan TVC yang bertajuk ‘The Giant’. TVC ini masih lagi belum dipaparkan kepada umum, namun ringkasan mengenai iklan tersebut telah pun dikeluarkan.

TVC bagi sambutan Perayaan Deepavali tahun ini akan disiarkan di semua saluran TV utama mulai daripada 2 November. Sebelum kita menonton TVC tersebut, jom kita baca dulu sinopsis ‘The Giant’, TVC PETRONAS untuk sambutan Deepavali 2010.

Sinopsis ‘The Giant’

‘The Giant’ mengisahkan mengenai Ganesh, seorang budak lelaki yang berusia 11 tahun. Walaupun baru berusia 11 tahun, saiz badannya yang jauh lebih besar berbanding dengan rakan sekelas yang lain menyebabkan Ganesh selalu merasakan dirinya keseorangan.

Satu-satunya perkara yang dia mahu ialah untuk menjadi normal seperti rakan sekelasnya yang lain.

Menghampiri sambutan Deepavali, dia menyedari saiz badanya yang besar menjadikan dia unik dan istimewa. Perkara ini dipelajari daripada neneknya yang berkerusi roda.

Ganesh sedar yang saiz badan yang besar bukanlah kekurangan, namun satu kurniaan kepadanya yang membolehkan dia membantu neneknya bergerak.

Kejujuran yang ada dalam dirinya menjadikan dia tempat bergantung oleh orang yang disayanginya.

*****

Untuk saksikan dengan lebih jelas mengenai TVC ‘The Giant’, tunggu sehingga iklan ini disiarkan dalam TV tidak lama lagi. Selamat menonton dan Selamat Menyambut Deepavali buat penganut agama Hindu.

beliamuda: Hak cipta TVC ini sudah semestinya milik PETRONAS. Harap maklum!

6 thoughts on “(Sinopsis) PETRONAS Deepavali 2010 TVC – The Giant

  1. Pingback: (Video) TVC Deepavali PETRONAS 2010–The Giant | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge