Jatuh cinta lagi

Betul lah. Aku telah jatuh cinta sekali lagi. Kali ni, aku telah jatuh cinta dengan lagu Fairytale. Lagu ini yang menjadi hak milik penuh Alexander Rybak, selaku pencipta lagu, penulis lirik dan dia sendiri yang menyanyikan lagu tu. Lagu ni merupakan juara Eurovision 2009. Korang pernah dengar ke pasal Eurovision ni? Aku pun tak tahu la macam mana program ni, tapi dah agak lama benda ni ada. Daripada 1956 lagi. Eurovision mengumpulkan penyanyi daripada seluruh Eropah yang mewakili negara masing-masing untuk dipertandingkan. Lagu Fairytale mencatat sejarah tersendiri apabila menjadi lagu yang paling banyak mendapat undian dalam sejarah Eurovision.

Eurovision 2009

Antara lagu juara Eurovision yang aku dah biasa dengar, tapi tak perasan pun lagu tu adalah juara Eurovision ialah Nocturne oleh Secret Garden, juara tahun 1995. Agak sentimental sikit lagu ni, walaupun tidak menyentuh perasaan seperti lagu Song From A Secret Garden. Satu lagi lagu juara Eurovision yang aku sedang layan sekarang ni ialah Wild Dances oleh Ruslana, juara 2004. Rancak gila lagu dia.

Jom layan persembahan mamat ni semasa Eurovision 2009 di Moscow, Russia.

Fairytale lyrics

Years ago, when i was younger,
I kinda liked a girl I knew.
She was mine and we were sweethearts;
That was then, but then it’s true.

CHORUS :

I’m in love with a fairytale
Even though it hurts.
‘Cause I don’t care if I lose my mind
I’m already cursed.

Every day we started fighting,
Every night we fell in love.
No one else could make me sadder,
But no one else could lift me high above.

I don’t know what I was doing
When suddenly we fell apart.
Nowadays I cannot find her,
But when I do we’ll get a brand new start.

CHORUS :

I’m in love with a fairytale
Even though it hurts.
‘Cause I don’t care if I lose my mind
I’m already cursed.

She’s a fairytale, Yeaaah !
Even though it hurts.
‘Cause I don’t care if I lose my mind
I’m already cursed.

beliamuda: dua lagi lagu daripada Eurvision yang aku sedang layan sekarang ialah Dum Tek Tek and Is it true (tempat kedua).

10 thoughts on “Jatuh cinta lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge