Video Promo Google Chrome Yang Menarik

Salam sejahtera buat semua.

Memang menarik la video promo Google Chrome yang ni.

Dalam video ni, video bukannya guna stail biasa, tapi diorang buat guna bahan-bahan yang tak berkaitan langsung dengan teknologi komputer.

Dalam video ni, dipersembahkan secara ringkas mengenai Google Chrome bagi yang tak tahu dan tak pernah menggunakannya.

Korang tengoklah sendiri video promo Google Chrome ni.

Continue reading

Gmail lebih laju dengan FF3 dan Chrome?

Adakah anda pengguna Gmail? Jika ya, pernahkah anda membuka akaun Gmail anda menggunakan Internet Explorer 7 (IE7)? Sebenarnya, jika anda membuka Gmail anda menggunakan Firefox 3 (FF3) ataupun Google Chrome (Chrome), ianya dua kali lebih laju. Tak percaya? Itulah yang dikatakan oleh Pak Cik Google. Mungkin bagi anda yang selalu membuka Gmail dengan IE7 akan perasan dengan “Get faster Gmail” yang akan membawa anda ke paparan ini (gambar di bawah).

Menurut Google, jika anda mahu Gmail anda berjalan dengan “purata dua kali ganda lebih laju”, anda disaran untuk menggunakan FF3 ataupun Chrome. Yang menariknya, jika anda yang masih menggunakan IE6, anda akan dibawa ke paparan ini, yang mana menyarankan anda untuk menaik taraf kepada IE7.

Aku sendiri sebenarnya jarang buka IE, sebab aku ada kisah yang buat aku bengang sangat dengan IE ni. Tapi, sebab aku ada dua akaun untuk Gmail, Yahoo, FS dan sebagainya, oleh itu, aku guna juga IE sebab nak buka serentak dua-dua akaun sekali. Nanti aku ceritakan pengalaman aku yang perit dengan IE ni.

beliamuda: tak pernah lagi guna Chrome… artikel di atas diolah semula daripada laman sini