Pecah Kepala!!!

Hari yang stressful. Dengan due date assignment ICIS yang semakin hampir – hari jumaat ni jer, membuatkan kepala otak macam nak pecah. Drama pun tak complete sangat lagi. Nasib baik drama ditunda ke selepas hari raya. Tapi still, dengan assignment ni yang memerlukan kefahaman yang mendalam dalam subjek, cukup membebankan sebab buat last minute… Apa kebenda la portal application tu, dh la nk kena buat esei pasal download lagu mp3 percuma dari Internet. Ye la, tu kan aktiviti kegemaran kita semua. Ni nak kena cakap dan explain pasal piracy@cetak rompak la, law yang ntah pape dan macam-macam lagi la. Pastu kena wat plan nak setup cybercafé ngan duit RM200,000. Planning je. Bukan ade pun duit tu… (apa kebenda la yang aku duk mengarut ni)

Malam ni rasa cam tak nak tido je. Tapi esok adalah antara hari yang paling sibuk. Kelas start kul 9 pagi sampai kul 10 malam. Dah tu pulak esok ada quiz chemi, bab yang aku tak paham pulak tu. Aduh, macam mane ni? Nak studi, rasa tak de mood. Ye la, kalau nak ikut mood, tak studi sampai bila2 la aku.

Nasib baik la bulan pose skang ni. Banyak2 la bersabar. Dugaan… Hari balik kampung next week, ari Rabu, ada dean’s list award. Pasal apa aku sebut? Aku antara yang termasuk la. Bukan nak riak, saja nak cakap. Lagipun ada rahsia yang nak dipecahkan hari tu. Bukan apa, hari tu kan spesel ckit (biar la tak spesel mana pun). Kawan aku ni (salah sorang dean’s list la) dah kena main2 dek aku ngan sorang lagi kawan aku. Aku ingat tak de la serius sangat. Mana la tau banyak pula benda kebetulan yang terjadi skali ngan aku nye “projek” tu. Dah la kawan aku yang sorang ni asyik duk “cucuk” je kawan ni sampai dia berangan jauh. Aduhh2…. Ntahla…

p/s: ayat ni dah rojak gile ni… sori la,” Ms. S” tak de mood sangat la ari ni…