Topi Untuk Tender Susun Kerusi

Salam sejahtera buat semua.

Topi Celestica

Selepas selesai bersarapan sebelum masuk production line awal minggu ni, tanpa diduga saya dan dua orang rakan telah disuruh untuk menyusun kerusi di kawasan kantin.

Siap kena sindir lagi dengan abang-abang technician, “nampak macam dapat tender susun kerusi tadi?”

Continue reading

Alkisah Budak Sombong

Salam sejahtera buat semua.

Status Facebook Bengang

Facebook tempat melepaskan geram. Jangan diamal selalu.

Sungguh hati rasa membara semacam je hari. Memang tak sah kalau ada seseorang tu tak buat ayat pusing-pusing. Kalau ayat pusing dia tak menjejaskan tak kisah la jugak kan. Tapi kalau dia pusing ayat dua tiga kali, lepas tu yang dipersalahkan adalah aku, memang aku pun panas.

Tak payah panjang pasal benda panas tu. Esok kita tengok macam mana mahu setel dengan masalah tu. Kita ke Alkisah Budak Sombong

Continue reading

Masih Putih dan Berseri

Salam sejahtera buat semua.

kasut-esd-celestica

Gambar diambil di hadapan mesin selective soldering (masa ni takde kerja)

Inilah kasut yang mesti dipakai semasa berada dalam cell production di Celestica. Ada dua jenis. Yang jenis ni biasa je. Satu lagi jenis tahan lasak yang biasanya dipakai oleh pekerja yang kena mengangkut barang dan yang bekerja di bahagian stor.

Continue reading