Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan PMR 2010?

Salam sejahtera buat semua.

Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2010 telah sebulan berlalu. Sebaik sahaja PMR 2010 selesai diduduki, sudah terdapat segilintir pelajar Tingkatan 3 yang bertanyakan bilakah tarikh pengumuman keputusan PMR 2010.

Nampaknya adik-adik memang tak sabar nak tahu tarikh pengumuman keputusan PMR 2010 kan? Jujurnya, tarikh pengumuman sesuatu peperiksaan awam bergantung pada banyak hal dan hanya akan diputuskan tidak berapa lama sebelum keputusan peperiksaan itu bakal diumumkan (kebiasaannya seminggu sebelum).

Bagi keputusan PMR, kebiasaannya akan diumumkan sekitar penghujung bulan Disember. Abang jangkakan keputusan PMR tahun ini bakal diumumkan sebelum cuti Hari Krismas.

Sambutan Krismas pada tahun ini jatuh pada hari Sabtu (cuti umum). Seperti tahun lepas, keputusan PMR diumumkan pada 24 Disember 2009.

Sekadar spekulasi daripada saya, tarikh ini masih lagi belum ditetapkan. Bagi sesiapa yang ada mengetahui daripada sumber-sumber yang boleh dipercayai, boleh la dikongsikan bersama dengan rakan-rakan yang lain.

beliamuda: Sambil menunggu keputusan PMR 2010 diumumkan, apakah yang dilakukan oleh pelajar Tingkatan 3 untuk mengisi masa terluang ni?

81 thoughts on “Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan PMR 2010?

  1. Pingback: Bilakah Tarikh Pengumuman Keputusan PMR 2011? | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge