Mengutuk Tindakan Rejim Zionis Terhadap Flotilla Bantuan ke Gaza

Salam sejahtera buat semua.

Isu Flotilla (from Spanish, meaning a small flota (fleet) of ships, and this from French flotte) yang menhantar bantuan ke Gaza dalam misi Lifeline 4 Gaza (LL4G) diserang telah menimbulkan kejutan kepada umat manusia yang mengetahui akan hal ini.

Saya tidak tahu apa yang patut ditulis dalam entri ni. Entah, rasa sedikit bingung. Bingung kerana kurangnya reaksi daripada kalangan rakan saya kenal di alam maya, tapi dalam kalangan rakan terdekat dengan saya, isu ini telah menggerakkan mereka untuk menulis dan mengutuk tindakan Rejim Zionis.

Saya sekadar mengikuti kemaskini terkini di Twitter, walaupun pada awalnya ada isu kontroversi di mana hashtag flotilla tidak menjadi trending topic walaupun sekalian banyak yang menulis pasal isu ini. Ada yang mengatakan ini mungkin kesilapan teknikal, tidak kurang juga yang menolak kemungkinan ada censored daripada pihak Twitter.

Walau apapun, tindakan yang dilakukan Rejim Zionis sangatlah kejam dan ianya tidak boleh diterima langsung oleh logik akan tidak kiralah justifikasi apapun yang diberikan mereka. Sejak serangan dilakukan, berita terkini tentang nasib kapal Mavi Marmara masih belum diketahui setelah terputus hubungan sebaik diserang askar Israel (IDF).

Bantuan kita yang berada jauh ini boleh dilakukan dengan menembak doa supaya keadaan pulih dan misi ini berjaya. Boleh juga dibaca Qunut Nazilah dalam solat. Paling kurang, sentiasa awas dan prihatin dengan keadaan terkini yang terjadi dalam misi LL4G ini.

beliamuda: Serius bingung. Macam ada sesuatu yang sangat tidak kena…

18 thoughts on “Mengutuk Tindakan Rejim Zionis Terhadap Flotilla Bantuan ke Gaza

  1. salam…
    sayu bila tau manusia berhati n btpengkn setan (zionis) menyekat segala bantuan seluruh dunia untuk Gaza… semoga ALLAH SWT membalas perbuatan mereka dengn setimpal. lenyapkn mereka semua dr muka bum ni dgn tsunami atau bencana yg besar… alhamdulilah lau terjadi. mar lh kiter samer2 berdoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge