Keputusan dan Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-24 (AJL 24) Tahun 2010

Salam sejahtera buat semua.

AJL 2010

Akhirnya terjawab sudah teka-teki mengenai Anugerah Juara Lagu ke-24 (AJL 24) yang baru sahaja tamat sebentar tadi di TV3. Kalau tak silap, konsep AJL 24 ialah origami. Music unfolds? Apa-apa jela kan.

Keputusan Anugerah Juara Lagu ke-24

[Vokalis Terbaik] Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai)
[Persembahan Terbaik] Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat)
[Tempat Ketiga] Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)
[Naib Juara] Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)
[Juara Lagu] Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo, Amran Omar)

*****

Aizat – Pergi

*****

Live Streaming dan Twitter oleh TV3

Namun, apa yang mengecewakan dengan AJL 24 kali ini adalah kekurangan di sebalik live streaming yang digembar-gemburkan. Mana taknya, belum pun AJL 24 bermula secara rasmi, laman web AJL 24 telah pun menunjukkan tanda-tanda tidak mampu untuk menampung jumlah pengguna.

Sekurang-kurangnya pada waktu itu laman web AJL 24 masih lagi boleh diakses dengan mudah. Tapi, sebaik sahaja Anugerah Juara Lagu tahun 2010 ini bermula, akses semakin sukar dan asyik keluar “Problem loading page”. (saya tengok kat TV3 je, saja test bukak). Laman-laman berkaitan pun turut mengalami masalah sama.

Salah satu impak daripada AJL 24 ialah pengenalan twitter secara lebih meluas kepada rakyat Malaysia. Dalam laman web AJL 24 sendiri dipaparkan twit #AJL24, disamping status FB. Memang menjadi kebiasaan rakyat Malaysia untuk mengikut apa yang diperkatakan oleh selebriti. Mungkin juga sekali dengan stail penghinaan fizikal oleh pengacaranya tadi?

RM20

beliamuda: [1] Kepada blogger, jangan lepaskan peluang anda untuk menangi RM20 melalui contest mudah ini. [2] Langsung tak best kalau blackout tiba-tiba. Haha… [3] Sempat ke #AJL24 jadi trending topic di twitter?

60 thoughts on “Keputusan dan Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-24 (AJL 24) Tahun 2010

  1. ak nengok ritu masa live show AJL, time Aizat menang, liyana jasmay melompat-lompat tak terhingga… dah le pakai skirt pendek.. wakakakakakka!!

  2. aq ske lagu pergi sbb terlalu bnyak kenangan aq bersama si dia…selama 3 tahun bersama sidia terlalu bnyak kenanga manis dri pahit…sye ske sgat dgr lgu nie…

  3. Pingback: Keputusan Anugerah Skrin 2010 TV3 | beliamuda {dot} com

  4. Pingback: Poster Promo Anugerah Juara Lagu 25 (AJL 25) | beliamuda {dot} com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge